Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUP optužuje HZZO

Niže cijene generika uništavaju farmaceute

lijekovi
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
21.04.2014.
u 15:20

Osam članica HUP-ove Udruge proizvođača lijekova kaže da domaća industrija neke preparate više ne može proizvoditi po cijenama koje traži HZZO

Hrvatska udruga poslodavaca optužuje HZZO da stalnim snižavanjem cijena generičkih lijekova na svojoj listi uništava domaću farmaceutsku industriju i čini sve da ta industrija prestane investirati, zapošljavati i proizvoditi.

Osim HUP-ove Udruge proizvođača lijekova, na isti su problem već upozorili i HDZ-ov Odbor za zdravstvo i Hrvatska udruga ljekarnika. Osam članica HUP-ove Udruge proizvođača lijekova kaže da domaća industrija neke preparate više ne može proizvoditi po cijenama koje traži HZZO, koji često kasni s plaćanjem i do 270 dana. Tvrde da su zdravstvenom sustavu u manje od godinu dana zbog sniženja cijena “darovali” 285 milijuna kuna te u uštedama na lijekovima sudjelovali sa 59% (ukupna ušteda na svim lijekovima iznosila je 480 milijuna kuna)

>> Nuspojave lijekova lani uzrokovale 32 smrtna slučaja

Komentara 1

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
16:09 21.04.2014.

...puno pitanja... malo odgovora...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije