Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izvozni potencijal

Nijemce oduševile fotelje od kravlje kože

 SAMSUNG DIGITAL CAMERA
Foto: Vedran Balen
02.05.2016.
u 15:17

Otto grupa, partner Mobilara, druga je po internetskoj prodaji u Europi, iza Amazona, a vlasnik joj je treći najbogatiji Europljanin

Ponudu male brodske drvnoprerađivačke tvrtke Mobilar razgledao je Michael Otto, vlasnik Otto grupe i jedan od najvećih kupaca njihovih proizvoda iz Njemačke, koji im je došao u posjet sa suradnicima. Po opsegu internetske prodaje, ova moćna multinacionalna kompanija drži visoko drugo mjesto, odmah iza Amazona, a njezin je vlasnik treći najbogatiji čovjek u Europi. Nijemce su zanimali detalji proizvodnih ciklusa, razina organiziranosti i unapređenje suradnje s Mobilarom, ali i ukupno okruženje hrvatskih proizvođača namještaja.

– Dolazak gostiju iz Njemačke za nas je vrlo važan zbog sigurnosti i dugoročnosti rada. Upoznali smo ih s novim tehnologijama proizvodnje koje upravo uvodimo te planiranom izgradnjom nove hale od dvije tisuće četvornih metara – rekao nam je vlasnik Mobilara Mijo Mitrić.

Njemačka grupacija na putu je da postane najveći kupac Mobilarovih proizvoda. Trenutačno kupuju namještaj u vrijednosti milijun i pol eura, pretežito blagovaonički, za koji su se Brođani specijalizirali. Međutim, primarna svrha njihova posjeta bilo je stjecanje dojma o tome kako radi jedna hrvatska tvrtka i koliko je ona tehnološki opremljena, osviještena i odgovorna. Ugodno su ih iznenadili visokokvalitetni proizvodi i najsuvremenija tehnologija prerade kože kompjuterskim planiranjem, optimiziranjem i rezanjem.

– Većina tvrtki u Hrvatskoj namještaj radi u tkanini i umjetnim materijalima, ali nitko se osim nas nije odlučio na prirodnu kožu. Michaela Otta posebno su zanimale naše fotelje u prirodnoj kravljoj koži s dlakama pa smo mu objasnili poseban postupak krojenja kojim se to radi. Bio je oduševljen njihovom urednošću i ljepotom – dodaje Mitrić. Oko 90% proizvodnje Mobilar izvozi u Njemačku, Austriju, Francusku i Belgiju, a ukupan im je godišnji prihod oko 22 mil kn.

>> Domaći namještaj za obnovu kuća u Posavini

Komentara 1

AO
ante.oreskovic75
19:11 02.05.2016.

bravo!Čestitam!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije