Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konkurentnost

Niče Panonski centar za kreiranje proizvoda od drva

Foto: ''
24.04.2014.
u 14:00

Na jednom mjestu poduzetnici će dobiti pomoć u dizajnu i tehnologiji

Virovitičko-podravska županija nositelj je 6 milijuna eura, odnosno oko 45,7 milijuna kuna vrijednog projekta pod nazivom Panonski drvni centar kompetencija. Riječ je o projektu koji je izradila Vidra, razvojna agencija Virovitičko-podravske županije uz tehničku pomoć Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU te Institutom Ruđer Bošković i Šumarskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu kao znanstvenim partnerima.

Put do robne marke

Projekt od strateškog značaja za povećanje konkurentnosti drvoprerađivačke industrije prijavljen je na prvi natječaj iz europskih strukturnih fondova za razvoj javne poslovne i turističke infrastrukture, a u okviru operativnog programa Regionalna konkurentnost. Prema riječima Natalije Havidić, ravnateljice agencije Vidra, Panonski drvni centar kompetencija zamišljen je kao potporna institucija za razvoj inovativnih proizvoda od drva. Cilj mu je pridonijeti konkurentnosti drvnog sektora, potaknuti suradnju između privatnog, znanstvenog i javnog sektora te suradnju proizvođača s hrvatskim dizajnerima kako bi potaknuli kreiranje hrvatskih robnih marki u drvnoj i pratećim industrijama. – Uz istraživanje i razvoj proizvoda od drva i prateće industrije, Centar će nuditi i usluge transfera tehnologije prema malim i srednjim poduzetnicima te usluge izrade prototipa inovativnih proizvoda od drva – kaže N. Havidić.

Usporedba sa strancima

Dodaje da će Centar nuditi i usluge produkt-dizajna, dizajna pakiranja za proizvode od drva i proizvode pratećih industrija, usluge poslovnog savjetovanja i kreiranja robnih marki. Na jednom mjestu, objašnjava, poduzetnici će imati na raspolaganju šest stručnjaka i vrhunsku tehnologiju koji će im omogućiti da osmisle, izrade, testiraju i poboljšaju vlastiti proizvod, ali i usporede ga sa sličnim proizvodima na stranom tržištu i ulože u konkurentnost. Vidra će projekt predstaviti i na Tjednu dizajna u Zagrebu od 23. do 25. travnja.

>> Veliki drvoprerađivači 'vuku' i veliki broj manjih kooperanata

Komentara 1

LE
lea3010
21:52 25.04.2014.

Bravo za VIDRU i najslađu županiju!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije