Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nagradio ih

On je najdarežljiviji šef na svijetu. Evo kako je šokirao zaposlenike!

nevzet aydin  darežljiv šef turska
Foto: screenshot/youtube
31.07.2015.
u 09:56

Nakon što je prodao kompaniju Nijemcima, obradovao je svojih 114 zaposlenika nagradom koja im je promijenila život

Radite u kompaniji za dostavu hrane i zarađujete između 5500 i 9000 kuna. Sretni ste i zadovoljni zato što je posao dobar a zarada solidna. I onda jednoga dana doživite šok – vlasnik tvrtke objavi da će vam kao nagradu za uloženi trud isplatiti 1,6 milijuna kuna! Iako će mnogi reći da je to utopija i da se takve stvari ne događaju u realnom životu, 114 zaposlenika turske tvrtke Yemeksepeti doista je to doživjelo.

Najbolji šef i vlasnik tvrtke na svijetu zove se Nevzet Aydin. Prije 15 godina krenuo je s početnim kapitalom od sedamdesetak tisuća eura, no posao se širio i dobro napredovao pa je Yemeksepeti postao najveća tvrtka za dostavu hrane u Turskoj. Nedavno je Aydin odlučio tvrtku prodati strateškom partneru iz Njemačke za pola milijarde eura, a kada je novac sjeo na njegov račun, odlučio je dio tog novca podijeliti sa svojim zaposlenicima.

Zajednički trud

"Potpuno sam svjestan činjenice da tvrtka nije uspjela samo mojom zaslugom. To smo postigli svi zajedno", kazao je Aydin koji ostaje u upravi kompanije.

"Znam da je to iznos koji će mojim zaposlenicima temeljito promijeniti život. Sada ne moraju dizati kredite kako bi kupili stan ili automobil, kako bi svojoj obitelji priuštili nešto posebno", kazao je darežljivi Nevzet. Nakon što su nagrade sjele na račune zaposlenika, primio je mnogo emocijama nabijenih pisama zahvalnosti. Neki su mu došli i osobno zahvaliti, a bilo je i suza i jecaja.

Nedim Nahmias, jedan od zaposlenika, koji za Aydina radi deset godina, prošao je brojne stube u tvrtki – od rada u pozivnom centru do mjesta glavnog operativca. On je Aydinu odšao osobno zahvaliti. "Bio je to vrlo emocionalan razgovor. Taj mi je čovjek potpuno preokrenuo život", kazao je Nahmias.

Čelnici njemačke tvrtke Delivery Hero, koja je kupila Yemeksepeti, priopćili su da je ideja o isplati nagrade ostvarena prije nego što su oni preuzeli kompaniju. No naglasili su da je riječ o izuzetnoj gesti koju su potpuno podržali.

Posramio i Wall Street

"Uspješne tvrtke poput Delivery Heroa ili Yemeksepetija utemeljeni su na korporativnoj kulturi u kojoj su vrijedni i požrtvovni zaposlenici uvijek spremni napraviti još jedan korak, otići još malo dalje i učiniti za tvrtku i onaj dodatni napor", kazao je glasnogovornik Delivery Heroa Bodo von Braunmuehl.

Ovakve su geste rijetkost, no nagrada zaposlenicima nakon prodaje kompanije ipak je bilo. Ali nijedna nije bila tako bogata kao ova Nevzeta Aydina – ljudima koji zarađuju skromno dao je bonuse koji mogu postidjeti i one s Wall Streeta.

>> Bankar koji ne uzima bonuse i dobit banke dijeli radnicima

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar dr. Evil
dr. Evil
10:57 31.07.2015.

tko zna da li je ovo pročitao čiča Todorić, čovjek misli da njegovim ljudima sa 3.000 kuna/mj. teče med i mlijeko...

DU
Deleted user
10:22 31.07.2015.

zaista ne samo kod nas mnogi bi mogli učiti od Turčina, Bog ga blagoslovio

VI
Vito
13:04 31.07.2015.

dr. Evil 31.07.2015 u 10:57h ___________- Da todorić_______________ Zašto niste spomenuli luku raića koji je prodao DUKAT, a nije u njega uložio niti vime krave koju je naslijedio iz bivše države. _________ Koliko "ono"? preko 3.000.000.000.000 kuna - tri milijarde kuna je dobio od francuza koji su zatim praktički unišiti hrvatsko mljekarstvo. __________ Ne branim todorića, ali on je počeo isto s ničim, za razliku od luke rajića koji je profitirao za vrijeme rata "kupivši" za jednu kunu mljekarsku industriju i na njoj zaradio tri milijarde kuna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije