Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLOVNI REZULTATI

Neto dobit Grupe Podravka 142,2 milijuna kuna - rast od 8,6 posto

podravka
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/3
25.10.2016.
u 16:46

Strateško poslovno područje Prehrana ostvarilo je prihode od prodaje u iznosu od 2,4 milijardi kuna što predstavlja rast od 30 posto

Grupa Podravka potvrdila je nastavak pozitivnog poslovanja gledaju li se rezultati za devet ovogodišnjih mjeseci. Neto dobit Grupe Podravka iznosila je 142,2 milijuna kuna, što je rast od 8,6 posto na godišnjoj razini. Prihodi od prodaje bili su 3,03 milijarde kuna, te su veći u odnosu na isto razdoblje lani za 23 posto.

Strateško poslovno područje Prehrana ostvarilo je prihode od prodaje u iznosu od 2,4 milijardi kuna što predstavlja rast od 30 posto, a tome je velikim dijelom zaslužna konsolidacija Grupe Žito. Prihodi od prodaje u područja Farmaceutike iznosila su 565,6 milijuna kuna, te su u odnosu na isto razdoblje lani, usprkos negativnom utjecaju tečajnih razlika, ostvarili rast.

– Unatoč velikom negativnom utjecaju tečajnih razlika, dodatnim aktivnostima uspjeli smo povećati profitabilnost naše kompanije i ostvariti porast prodaje u svim regijama. U narednom razdoblju očekujemo daljnji iskorak u širenju poslovanja izvan domaćeg tržišta, na kojem trenutno ostvarujemo oko 34 posto ukupne prodaje - istaknuo je predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić prilikom objave rezultata poslovanja.

Najveći rast prihoda zabilježila je Regija Rusija, ZND i Baltik i to 55,2 posto pri čemu se podjednaki doprinos pripisuje i Prehrani i Farmaceutici. Značajan negativan utjecaj na prihode od prodaje Grupe Podravka imao je utjecaj valutnih tečajeva i to u iznosu od 51,5 milijuna kuna.

>> Podravka zajedno s Ivanom Dečakom i svima vama podržava udrugu Sve za nju u kampanji #ZajednoSveZaNju

Komentara 2

PV
prcko.vitamincic
06:14 26.10.2016.

A koliko je te dobiti došlo od prodaje Studenca? I nemojte se više vaditi na tečaj, kao da ljudi neznaju pogledati kretanje rublja unatrag tih 9 mjeseci.

MN
Mnd7779
12:10 26.10.2016.

Vedeta. 👍

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije