Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruga Telekom

'Neograničeni broj poziva zapravo je obična laž - Gregore!'

'Gregor'
Foto: Tele2
1/4
30.07.2012.
u 10:52

Reklamirali neograničen broj poziva i SMS-ova, a ograničili ih već potpisivanjem ugovora

Tele2 Hrvatska tarifom Revolucija prevario je korisnike! Neograničene minute pozivanja prema mobilnim i fiksnim mrežama, ispostavilo se, lažna su informacija. Naime, agresivna reklamna kampanja Tele2 neprestano je pozivala korisnike obećavajući da nema nikakvih skrivenih sitnih slova i da nema nikakve kvake u toj tarifi. Nažalost, obistinila se uzrečica - Predobro da bi bilo istinito.

Načelo pravednosti

Već u početku lansiranja tarife u ugovore je ugrađena klauzula načela pravednosti koja je ograničavala pozive prema drugim mrežama na najviše 5000 minuta i najviše 3000 sms-a. Dakle, ni u početku ništa nije bilo neograničeno. Dopuštena minutaža nedavno je opet smanjena, i to za 60 posto. Sada je u Revoluciji dopušteno "neograničeno" telefonirati samo 2000 minuta. Takav potez Tele2 izazvao je pravu lavinu negodovanja korisnika koji se s pravom osjećaju prevarenima, tvrdi Đuro Lubura, predsjednik Udruge Telekom, koji je odlučio oglasiti se priopćenjem i tako pokušati zaštititi potrošače.

Usto, služba za korisnike Tele 2 korisnicima koji su zvali radi dodatnih objašnjenja uporno je govorila kako se radi o neograničenoj tarifi, čime ih je obmanjivala, smatra udruga. Oni koji su htjeli doznati stanje svog računa, tvrdi, nisu to mogli jer im je automat povratno odgovarao da imaju neograničen broj minuta na raspolaganju. Stoga je isključenje stizalo kao iznenađenje, a korisnici ostajali bez svojih brojeva i usluge.

– Osim smanjenja na 2000 minuta korisnici Revolucije dodatno su ograničeni kada se radi o pozivanju tomato brojeva (092), i to na samo 200 minuta. Ograničenje prema tomatu izazvano je velikom potrošnjom prema njegovoj tarifi "na tuđi račun", pri čemu korisnici tarife, ako ih netko zove, ostvaruju bonus minute. Ovakvo ponašanje Tele2 ocjenjujemo zavaravajućim, a moguće i smišljenom prijevarom na štetu korisnika koji su povjerovali reklamama i službi za korisnike – ističe Đuro Lubura te dodaje da razmatraju i podnošenje kaznene prijave protiv operatora, jer za nju u ovom slučaju ima debelih temelja.

Sitna slova

U Tele2, čini se, nisu svjesni da im ugled visi o niti te u priopćenju upućuju ispriku svojim korisnicima ukoliko nisu jasno objasnili načelo pravednosti korištenja tarife Revolucija. Dakle, ne ispričavaju se što su ograničenje reklamirali kao neograničeno, već što su "zaboravili" spomenuti da ipak "sitnim slovima" postoji nešto što se zove načelo pravednosti. I to sada kada su pritisnuti opravdanim bijesom korisnika.

Dodatna obrana Tele2 je da je i on žrtva zloporaba i prevara jer, kaže, njegova tarifa uzdrmala je tržište i morao se zaštititi od agresivnog ponašanja korisnika. Tele2 je iskusio zloporabu s 2 posto računa korisnika Revolucije, tvrdi u priopćenju. Đuro Lubura ovakvu ispriku ocjenjuje krajnje neprimjerenom jer su oni ponudili neograničene minute i ograničili ih.

Tu se ne može govoriti o nekome tko je pretjerivao u pozivima jer upravo to su ponudili. Poslovnjaci i mnogi drugi korisnici vidjeli su u tome priliku da smanje troškove i odreknu se fiksnih telefona. Čini se da u Tele2 nisu promislili koliko doista mogu podnijeti teret onih koji vole telefonirati. Prvo ograničenje na 5000 minuta još bi im se progledalo kroz prste, iako je i to kvaka za koju se tada v.d. direktora Vivek Sharma kleo da je nema. No, dodatno rezanje minuta je doista zavaravanje, a korisnici nemaju jamstvo da se rezanje neće nastaviti. Paradoks je cijele priče što je Tele2 agresivno sebe prikazivao kao jedinog poštenog na tržištu, a sam si je dao autogol.

Ključne riječi

Komentara 150

ZV
Zvrk
13:32 31.07.2012.

Gregora na ražanj!

BU
BubyZG
12:33 30.07.2012.

A što ćemo sa reklamama od kojih se ženama diže kosa na glavi - Mr Muscolo, Jar i slična SAMOčisteća sredstva ?

DI
duncan_idaho
13:59 30.07.2012.

i novce i k***c od ovce

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije