Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministarstvo gospodarstva

Nastavlja se pad cijena motornih goriva

gorivo dizel benzin
Hrvoje Jelavić/Pixsell
23.11.2015.
u 12:35

Maloprodajne cijene naftnih derivata pale su i prije tjedan dana, pri čemu su benzini pojeftinili za 11 do 12 lipa po litri, a dizelska goriva za osam lipa

Cijene motornih goriva od utorka bi trebale pasti, benzini bi mogli pojeftiniti između četiri i pet lipa po litri, a dizelska goriva za oko devet lipa po litri, objavilo je u ponedjeljak Ministarstvo gospodarstva. 

 - Prema današnjem izračunu, zbog pada cijena naftnih derivata na Mediteranu od 2,4 do 3,9 posto u odnosu na prošli tjedan te unatoč rastu tečaja dolara od 1,1 posto, cijene motornih goriva bi od sutra trebale ponovno pasti. Cijene benzina bi tako od sutra mogle pojeftiniti između četiri i pet lipa po litri, dok bi istodobno dizelska goriva mogla pojeftiniti oko devet lipa po litri, izvijestili su iz Ministarstva.

Maloprodajne cijene naftnih derivata pale su i prije tjedan dana, pri čemu su benzini pojeftinili za 11 do 12 lipa po litri, a dizelska goriva za osam lipa. 

Iz Ministarstva gospodarstva podsjećaju kako je tržište naftnih derivata u Hrvatskoj slobodno pa nove cijene u konačnici prvenstveno ovise o odluci trgovaca.

Također podsjećaju da je jedino službeno mjesto s točnim cijenama motornih goriva svih benzinskih postaja u Hrvatskoj je na portalu i aplikaciji o cijenama goriva Ministarstva gospodarstva www.min-go.hr.

>> Ministarstvo gospodarstva za sutra najavilo pad cijena goriva

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije