Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh bez kredita

Najveći proizvođač spužve u regiji izvozi čak u Peru

Marko Pejić
Foto: Vedran Balen
1/2
20.12.2014.
u 16:36

Danas morate imati dobar i jeftin proizvod ili onaj koji nema nitko

Tvrtka Rekord tim, koja svoje proizvode izvozi u sve zemlje okruženja, Švicarsku, Austriju, Italiju, Sudan, Kuvajt, Tunis, pa čak i u daleki i egzotični Peru, sa svojih 48 zaposlenih prva je u jugoistočnoj Europi po proizvodnji spužvi za kućanstvo. U njihovoj se ponudi nalaze i krpe za čišćenje, ležaljke, stolnjaci, žice, brisači podova, ležaljke za plažu, sjedalice, tehničke pjene... Tvrtka koja iduće godine slavi 40. obljetnicu postojanja pokazala je kontinuitet u kvalitetnom poslovanju i izrasla u moderno i respektabilno poduzeće. Na više od 25 tisuća četvornih metara poslovnog prostora razvili su tri proizvodna programa.

– Nemamo problema u poslovanju jer smo se na vrijeme pripremili za tržišnu ekonomiju, premda ni nama nije lako. Danas morate imati dobar i jeftin proizvod ili onaj koji nema nitko drugi – kaže vlasnik Marko Pejić (67), uspješni oriovački poduzetnik koji je nedavno treći put nagrađen županijskim priznanjem "Zlatna kuna". Očekuje se da će do kraja ove godine oriovačka tvrtka ostvariti ukupni promet od oko 24 milijuna kuna, 20 posto veći nego lani, a čista dobit iznosit će oko četiri milijuna kuna.

Lani je sagrađeno novo skladište vrijedno 3,5 milijuna kuna vlastitog kapitala, a u planu je gradnja nove moderne pakirnice vrijedne oko 2,5 milijuna kuna. Da bi osigurali kontinuiranu proizvodnju, u Rekord timu repromaterijal nabavljaju nekoliko mjeseci unaprijed, uglavnom iz Španjolske, Francuske, Italije, Kine te od hrvatskih dobavljača, a svima se uredno plaća.

Na upit u čemu je tajna njegova uspjeha, vlasnik odgovara kako on cijeni svoje zaposlenike, poslovno okruženje i konkurenciju, a posao obavlja uz izniman trud i pošten odnos prema radnicima, dobavljačima, državi i kupcima.

– Za razliku od većine drugih poduzetnika koji su podizali kredite, ja sam krenuo drugim putem. Prvi mi je cilj bio doći do vlastitog kapitala, što je prva faza koju svaki poduzetnik treba napraviti ako planira na duge staze. Sada smo došli do faze da kupce možemo kreditirati četiri do pet mjeseci a da ne remetimo ciklus proizvodnje – istaknuo je Pejić.

>>Na Advent u Zagrebu stigli i proizvodi s 18 jadranskih otoka

>>Obrazovanje nam je loše, a djecu valja učiti poduzetništvu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije