Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ENERGETIKA

MOL zaključio akviziciju slovenskog downstream poslovanja ENI-ja

mol
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/3
01.07.2016.
u 08:50

Kao rezultat akvizicije, MOL-ova maloprodajna mreža od 40 benzinskih postaja u Sloveniji narasla je za 17

MOL Grupa prekjučer je zaključila akviziciju slovenskog downstream poslovanja ENI-ja, priopćio je MOL. 

MOL i ENI potpisali su ugovor o dijeljenju i prodaji prošle godine vezano za preuzimanje čitave maloprodajne mreže i veleprodajnog poslovanja ENI-ja u Sloveniji. Kao rezultat akvizicije, MOL-ova maloprodajna mreža od 40 benzinskih postaja u Sloveniji narasla je za 17, a MOL je sada maloprodajno prisutan i u Ljubljani. Nastavno na zaključenje akvizicije, kompanija očekuje skoro redizajniranje novih benzinskih postaja u skladu s MOL-ovim brendom. MOL Grupa će redizajnirati Agipove benzinske postaje u skladu s MOL-ovim brendom te će na njih uvesti koncept Fresh Corner.

- Slovenija je za nas vrlo važno tržište zbog blizine naših rafinerija. Nadalje, akvizicija 17 novih postaja će našu uslugu učiniti dostupnijom kupcima i dati nam priliku da pružimo dobrodošlicu još većem broju ljudi. Vođeni ovim ciljem kontinuirano tražimo prilike za dodatna unapređenja naše usluge i ponude u skladu sa zahtjevima modernih potrošača koji su neprestano u pokretu - rekao je stariji dopredsjednik MOL Grupe za maloprodaju Lars Höglund u priopćenju.

>> MOL i INA – s nogometnim navijačima i nogometašima u pobjedi i porazu

>> Mađarski ministar vanjskih poslova komentirao arbitražu, Inu, MOL i odnos s hrvatskom Vladom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije