Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moj Zaba start

Mladim inovatorima milijun kuna za razvoj poslovnih ideja koje obećavaju

Zaba
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/5
27.03.2015.
u 15:30

U iznimno jakoj konkurenciji njihove su ideje prepoznate kao dobar potencijal za komercijalizaciju

– Otvoreni smo startupima, inovacijama i svim kvalitetnim poslovnim idejama. U 2014. je segment malog poduzetništva Zagrebačke banke otvorio čak 6000 novih računa, od čega su 80 posto startupovi. U poduzetništvu je hrvatska sadašnjost, ali i bolja budućnost – istaknuo je predsjednik uprave Zagrebačke banke Miljenko Živaljić povodom dodjele nagrada pobjednicima natječaja Moj Zaba start za najbolje poduzetničke ideje.

Deset projekata dobilo je od Zabe ukupno milijun kuna kroz 12 potpora od čega ih je devet izabrala stručna komisija, a tri su prikupile najviše glasova javnosti preko internetskog izjašnjavanja. U prilog tome da je u godinu dana prilično ojačao poduzetnički duh govori činjenica da je lani stiglo 420 prijava, dok ih je ove godine pristiglo 600 iz raznih djelatnosti: dizajna, kulture, IT-ja, tehnologije, zaštite okoliša, prijevoza, proizvodnje...

Natječaj je strukturiran u tri kategorije. U segmentu Moja prilika po 100 tisuća kuna odlukom stručne komisije dobili su nogar za bicikl s pumpom, samoljepljiva tkanina Gearskin i web aplikacija Rentlio, a Rentlio je osvojio i nagradu javnosti od 33 tisuće kuna. Dobitnici 100 tisuća kuna u "zelenoj zoni" su projekti iCat - katamaransko povezivanje otoka, organska olovka Fabula i sustav za obradu, pročišćavanje i dezinfekciju balastnih voda i drugih tekućina na brodovima, dok je ideja katamaranskog prijevoza nagrađena i kao najbolji projekt po mišljenju javnosti. U natječaju Moja kreativna crta dobitnici su Boya pastele za crtanje koje ne ostavljaju tragove po rukama, multiartistički projekt FreeDA; predstava, izložba i dokumentarni film čija je nositeljica glumica Nera Stipičević te Pametnica – radni materijali za rano poticanje intelektualnog razvoja, dok je internetski portal o vizualnim umjetnostima iVizkultura.hr dobitnik nagrade javnosti.

>> ZABA dodijelila 900 tisuća kuna za inovativne projekte

>> Zaba nagradila i katamaransko povezivanje otoka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije