Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIN. GOSPODARSTVA:

Benzin bi od utorka trebao poskupjeti za 25 lipa po litri, dizel 30

benzinska postaja
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
04.09.2015.
u 20:05

U ponedjeljak će se znati točne nove cijene motornih goriva

Cijene motornih goriva od utorka bi mogle porasti, javilo je Ministarstvo gospodarstva pozivajući se na današnje još uvijek nepotpune izvještaje.

Prema izračunu Ministarstva gospodarstva, nakon sedam tjedana pada benzini bi mogli poskupjeti za oko 25 lipa po litri, dok bi dizelska goriva mogla poskupjeti za oko 30 lipa. Do poskupljenja će najvjerojatnije doći zbog porasta cijena naftnih derivata na Mediteranu od 7 do 10 posto te porasta tečaja američkog dolara od 1,4 posto u odnosu na prošli tjedan.

Nakon što svi parametri budu poznati, u ponedjeljak će se znati i točne nove cijene motornih goriva, javili su iz Ministarstva.

>> Cijene goriva pale šesti tjedan zaredom

>> Recesija završena, BDP rastao 1,2 posto

Komentara 6

OB
ObrenM
23:03 04.09.2015.

Kada je nekada barel nafte bio po 40$ gorivo je bilo cca 4 kn.Danas je 9 kn.Lopovima nije dosta 60% raznih poreza na cijene goriva,pa kako u ispraznjenoj drzavnoj riznici zaskripi,razna izmisljanja poput kretanja cijena na Mediteranu i ostalih nebuloza podmaze skripu riznice.Bitno je samo da autokrati u nicemu ne oskudijevaju,a puku kako bude.Vrhunac farizejstine je kada dvoimeni sposobni ministar kaze kako povecanje cijena goriva nece utjecati na maloprodajne cijene najpotrebitih namirnica.Slicno su izjavljivali kada su digli 10% porez tele-operatorima.Zato danas placamo telefonske bonove 10% skuplje.Podbuhla ministrica ce potrebitim dati po 200kn za struju.Od koga od nas,jer cemo placati 3 lipe vise potroseni kw/h.Glasujmo za ove.

KD
kdog
21:19 04.09.2015.

smanjuju po 5 lp a povise za troduplo

GU
guderian
13:09 05.09.2015.

hahaha... evo ga, cim je dolar minimalno porastao odmah se pozivaju na tecaj! A kad je padao nikom nista odnosno jadna pojeftinjenja... evo kako se dolar krece u odnosu na kunu.... http://www.xe.com/currencycharts/?from=USD&to=HRK&view=1Y

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije