Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
imenovanje

Mario Žižek odlazi iz RBA i bit će na čelu Hypo banke

09.03.2009., Zagreb - U okviru projekta i uz posebne, povoljnije uvjete kupnje i kreditiranja, hrvatskim gradjanima bit ce ponudjeno 555 stanova u prvoj od nekoliko transi od ukupno 1329 koliko ih financira RBA. Drazen Nikolic, predsjednik Uprave Raiffeis
Foto: Pixsell
05.10.2015.
u 17:01

Žižek je godinama zadužen za rad s klijentima, a upravo je Hypo banka zacrtala to kao cilj u budućem poslovanju

Kako doznajemo, novi predsjednik uprave Hypo Alpe Adria banke bit će Mario Žižek, sadašnji član uprave Raiffeisen banke. Za sada službene potvrde nema, očekuje se krajem mjeseca, nakon čega bi od studenoga Žižek preuzeo mjesto čelnika Hypo banke i zamijenio na toj poziciji sadašnju čelnicu Teu Martinčić.

Novi poslovni ciljevi

Njegovo imenovanje povezano je s najavljenim zaokretom u poslovanju Hypo banke nakon što je nedavno banku preuzeo američki investicijski fond Advent. Hypo banka još je preklani počela s čišćenjem bilance i poboljšanjem kvalitete portfelja, a nakon što je ove godine završeno preuzimanje od američkog fonda, čelnici novog vlasnika najavili su fokus u poslovanju na fizičkim osobama i malim i srednjim tvrtkama. Ujedno su i najavili profitabilan i održiv rast te da se greške s nekretninama banci više neće dogoditi. Zbog takvih planova odabir je pao na Žižeka, koji je dugo zadužen za rad s pravnim osobama u RBA. Cijelu svoju karijeru, nakon završetka Ekonomskog fakulteta u Zagrebu 1997. godine, Žižek je proveo u RBA gdje se zaposlio godinu nakon diplome, a tijekom 1999. godine provodi kraće vrijeme u Raiffeisen Zentralbank Österreich u Beču u odjelu za međunarodne klijente. Završio je i poslijediplomski MBA studij na Manchester Business School. Od 2003. radio je u Sektoru za poslovanje s pravnim osobama, a od 2008. godine ulazi u upravu banke, a potom postaje i zamjenik tadašnjem čelniku Zdenku Adroviću, koji ga je, kako se priča – stvorio. Donedavno se čak kalkuliralo da bi upravo Adrović mogao doći na čelo Hypo banke.

Rad s klijentima

Mišljenja poznanika i poslovnih kolega o Žižeku su različita. Neki ga doživljavaju karijeristom i premalo osjetljivim za kolektivni rad, dok ga drugi vide kao osobu koja je puno napravila za banku i koja može puno toga pružiti i u novom okruženju, ponajprije zbog ciljeva koje je Hypo zacrtao, a u kojima se Žižek dobro snalazi.

– Mario je klasičan bankar, pristojan i poslovan – kaže nam jedan njegov poznanik.

U Raiffeisen banci dugo je slovio za Adrovićeva nasljednika. Kada je Adrović otišao, bio je samo privremeni predsjednik uprave, no za čelnika nije postavljen, zbog čega se i pretpostavilo da će uskoro otići iz banke. Tim više, kaže nam jedan njegov poznanik, što je RBA napravio zaokret u poslovanju prema smanjivanju bilance, odnosno odmicanju od rada s klijentima, što Žižeku koji godinama radi na poslovima s klijentima nije bilo drago. No zato će mu se takva šansa sada pružiti u Hypo banci. Žižek svoje skoro imenovanje zasad ne želi komentirati, a ni potvrditi.

>>Adrović odlazi s čela RBA, nema istu viziju kao vlasnik

>>Marko Jurjević novi član Uprave Raiffeisenbanka

Komentara 1

DU
Deleted user
20:38 05.10.2015.

A fotografija iz 2009. godine i uz nju tekst kako RBA nudi stambene kredite za 555 stanova?!? Zakaj niste nasli fotku iz vrtica g. Zizeka?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije