Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
brodosplitov proizvod

Luksuzna hrvatska jahta Katina krstarit će Mediteranom, Karipskim otocima, ali i oceanima

jahta katina
Foto: Brodosplit
1/4
27.03.2015.
u 19:49

Jahta duljine 60 metara na svoje četiri palube u šest VIP kabina prima 12 putnika, o kojima se brine 10 članova posade

Luksuzna jahta Katina porinuta je danas u Brodosplitu. Jahta duljine 60 metara na svoje četiri palube u šest VIP kabina prima 12 putnika, o kojima se brine 10 članova posade, a namijenjena je za krstarenje Mediteranom i Karipskim otocima, ali i za oceanska krstarenja.

Kuma broda je djevojčica Katina Debeljak po kojoj je jahta dobila i ime, a ona je presjekla konop šampanjca i simbolično porinula brod u more.

Jahta je izgrađena na platformi 'mini-cruisera', trup i nadgrađe su od čelika, a kormilarnica od aluminijske legure. Dva pogonska motora snage 1000 kW omogućava joj plovidbu brzinom većom od 14 čvorova. Upravljanje propulzijom izvedeno je daljinski iz kormilarnice, kao i dodatnom prijenosnom konzolom 'plug&play'.

– Ovaj brod je prva novogradnja izgrađena za vlastitu flotu, a sukladno programu restrukturiranja u sektoru brodogradnje od kada je Brodosplit privatiziran. Projekt izgradnje ovakvog broda u trenutku krize i za svoju flotu ima pozitivnu ocjenu Europske komisije i Brodosplit će njegovom komercijalizacijom dvostruko profitirati, što će mu dodatno osigurati održivost i svrstati ga među rijetke profitabilne brodograđevne kompanije u svijetu – rekao je Tomislav Debeljak, predsjednik Uprave Brodosplita.

Šest luksuzno uređenih VIP kabina za goste smještena su na  gornjoj palubi, a prostrani salon i soba za sastanke istovremeno prima po 35 osoba za poslovne susrete, prezentacije ili zabave.

Cijela jahta pokrivena je audio-video zabavnim sustavom, kao i priključcima za iPod-e i internetsku mrežu. Sve četiri palube povezuje putničko dizalo, a hrana se iz kuhinje do salona doprema posebnim liftom. Poseban noćni ugođaj stvaraju podvodna svjetla i svjetleće ime jahte. Opremljena je saunom, jacuzziem, bolnicom, teretanom, opremom za ronjenje, kajakarenje, jedrenje na dasci i još puno dodataka za zabavu i sport.

>> Debeljak: država ne ispunjava obveze i šteti škveru

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije