Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan velikih planova

Lukšići pauziraju s akvizicijama, Šket negira da Agrokor preuzima Pevec

28.04.2015., Zagreb - Hrvatski turisticki kongres u organizaciji Poslovnog dnevnika odrzan je u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog. Prva panel diskusija Hrvatska turisticka zemlja ili zemlja turizma.  Davor Luksic, predsjednik Uprave Grupacije Luksic H
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
03.10.2015.
u 08:25

Najveće domaće tvrtke, koje su se u krizi okrenule sebi i izvozu, namjeravaju konsolidirati portfelj

Gospodarstvenici su se u krizi okrenuli sebi i izvozu, a kao jasnu priliku prepoznaju turistički sektor, prehrambenu industriju i ostale vidove proizvodnje u Hrvatskoj koja se može plasirati u inozemstvo. Ipak, rast u 2016. u srednjem razdoblju ograničen je poznatim hrvatskim problemima. Najveće tvrtke namjeravaju konsolidirati portfelj, a kako smo čuli na Danu velikih planova od Davora Lukšića, koji vodi poslovanje jedne od najbogatijih hrvatskih obitelji, u njihovo vlasništvo neće ulaziti nova hotelska kuća. Nakon što su ih nekoliko preuzeli i postali najveći na domaćem tržištu, Lukšići planiraju konsolidirati portfelj, a plan im je investicije plasirati u svoje hotele i tako podizati kvalitetu.

Iako se na tržištu priča da je Agrokor zainteresiran za preuzimanje Peveca, čelni čovjek te tvrtke Darko Šket demantirao je takvu kombinaciju objasnivši da su tvrtke zainteresirane isključivo za suradnju i partnerstvo, ali ne i samo vlasničko preslagivanje.

Mato Škojo, vlasnik Mlinara, širi poslovanje pa sada cilja na tržišta cijele Europe putem franšiza, ali upozorava na stari hrvatski problem – nema sirovinu na domaćem tržištu, nego će je morati početi uvoziti.

>> Kolinda Grabar-Kitarović primila izaslanstvo Lukšić grupe

>> Agrokor vodeća regionalna tvrtka, popeo se 4 mjesta

Komentara 4

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
09:23 03.10.2015.

Vele puduzetnici da se moraju okrenut sami sebi ha ha pa kaj bi trebalo im darovat i zrak kaj im nije jasno da su sve shebali ,ok tu ne mislim na luksice oni su nekaj delali i imaju odavno kapital al ovi pod navodnicima nasi nisu za gace imali a nit su svojim rukama kaj postigli

R0
R00kie
11:10 03.10.2015.

poduzetnici su oni koji pune drzavni proracun i financiraju drzavu i svu socijalu. hvala sto u ovoj nakaradnoj drzavi jos uvijek posluju

VO
vodokotlic
12:02 03.10.2015.

ako su takvi onda im ti zgdomorodac pokazi kako se to radi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije