Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Moj EU projekt"

Luka Burilović podijelio vaučere predstavnicima 14 tvrtki

luka burilović HGK
Marko Prpić/Pixsell
06.05.2015.
u 14:29

Prvi podijeljeni namijenjeni su projektima Europskoga poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, a izdvojeno je 350.000 kuna

Predsjednik HGK Luka Burilović podijelio je po prvi puta vaučere predstavnicima 14 tvrtki, kojima se sufinancira izrada dokumentacije za pripremu projekata EU. Riječ je o prvoj fazi provedbe nove usluge HGK vaučer „Moj EU projekt“. Prvi podijeljeni namijenjeni su projektima Europskoga poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, a izdvojeno je 350.000 kuna. Među prijavljenima za sada je 35 prihvatljivih, a njih 14 trenutno je ostvarilo  pravo na sufinanciranje: PPK Karlovačka mesna industrija, Olvin plus, Trešnja, Cret proizvodnja, OPG Alojs Jug, Euroalp, Stancija St. Antonio, Bio dvor, Nociar, Čakovečki mlinovi, Viro tvornica šećera, Piškorić, Agro Jakšić te Consultus navigo.

Kako je rekao Burilović HGK je ove godine za  projekt EU vaučera izdvojila milijun kuna kojima će se sufinancirati izrada projektne dokumentacije za 100 poduzetničkih projekata, a uskoro će se raspisati natječaj za dodjelu vaučera za projekte koji se sufinanciraju iz sredstava Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, namijenjenih malim i srednjim tvrtkama te za projekte u turizmu. U tu svrhu, osigurat će se 300.000 kuna, čime će se financirati izrada projektne dokumentacije za 30 projekata. Burilović je i podsjetio kako je  Hrvatskoj u financijskom razdoblju od 2014. do 2020. godine na raspolaganju ukupno 10,6 milijardi eura, ali i da je  dosad vrlo mala iskorištenost sredstava te da poduzetnici imaju problema kod sufinanciranja i realizacije projekata.

>> HGK drastično povećao cijene potvrda koje prate izvoz

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije