Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zbogom, krizo

Lipik Glasu injekcija od 1,5 milijuna eura

03.12.2013., Lipik - Staklana Lipik Glas, izmedju ostalog, proizvodi vjetrobranska stakla za talijanske automobile. Photo: Dusan Mirkovic/PIXSELL
25.10.2014.
u 08:00

Modernizacija proizvodnje dovela je do novih narudžbi tako da tvornica ima ugovorenih poslova za cijelu iduću godinu

Talijanski su vlasnici ubrizgali novu, 1,5 milijuna eura vrijednu financijsku injekciju u modernizaciju proizvodnje u tvornici stakla Lipik Glas.

Kupljeni su strojevi za rezanje, bušenje i spajanje stakla, dvije perilice i linija za sitotisak. Nabavom novih strojeva povećat će se kapaciteti, a tvrtka bi s bržom izradom i kvalitetnijim proizvodima trebala postati konkurentnija na tržištu. Vjetrobranska stakla tvrtke koja je prije nekoliko godina bila na rubu propasti danas traže proizvođači najluksuznijih automobila. Izvoze čak 95 posto proizvodnje, najviše u Englesku, Njemačku i Italiju.

– Najnovija investicija vrijedna je 800 tisuća eura, a riječ je o kupnji potpuno novih strojeva od jedne propale tvrtke. Riječ je o autoklavu ili takozvanoj čistoj sobi, a služi za spajanje stakala u posebnim uvjetima. Sva ova ulaganja jasno govore o opredjeljenju vlasnika za nastavak proizvodnje – kaže direktor Lipik Glasa Danijel Zadjelović.

Lipička je tvornica od 2001. godine u vlasništvu talijanske grupacije "Finind Group", a dvije godine kasnije počela je serijska proizvodnja autostakala. Kriza u autoindustriji, na koju otpada najveći dio proizvodnje u ovoj tvrtki, dovela je do otpuštanja dijela radnika i smanjenja plaća. U protekle tri godine negativni su trendovi zaustavljeni i poslovanje je opet postalo pozitivno. Pokretanje novih investicija jasan je znak da se proizvodnja opet zahuktava i kako je kriza u lipičkoj tvornici nakon pet godina napokon završila.

– Vjerujemo da su najteže godine iza nas. Imamo ugovorenih poslova za cijelu iduću godinu – ističe Zadjelović.

>>Lipik glas i DI Papuk primjer su uspješnog privatnog ulaganja

>>Radnicima Lipik glasa veće plaće i dodatak od 250 kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije