Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kava

Lavazza ostaje u Hrvatskoj na sva tri poslovna područja

Lavazza
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
11.02.2016.
u 16:20

Dosadašnji uvoznik i distributer Lavazza kave za Hrvatsku bila je Gala Plus, tvrtka iz sastava Franck grupe, koja je nedavno objavila da je u siječnju inicirala raskid ugovora s principalom Lavazza Italia

Talijanski proizvođač kave Lavazza danas je objavio da nesmetano nastavlja poslovanje u Hrvatskoj na sva tri poslovna područja - maloprodaji, HORECA-i (hoteli, restorani i kafići) i kapsulama za uredsku upotrebu, odnosno da je u tijeku promjena distributera za područje maloprodaje i HORECA-e.

"U Hrvatskoj je trenutačno u tijeku promjena distributera za područja maloprodaje i HORECA-e, dok distributer kapsula za uredsku upotrebu i dalje ostaju tvrtke Drinkomatic i Trivending. Tijekom prijelaznog razdoblja distribuciju za maloprodaju i HORECA-u će preuzeti tvrtka Moja kava d.o.o. te će distribucija na svim područjima teći neometano", navodi se u priopćenju talijanskog proizvođača kave.   

Pritom ističu kako su detalji dogovora o novom tržišnom nastupu s novim distributerom u završnoj fazi.   

"Lavazza će s novim tržišnim i poslovnim pristupom povećati ulaganja u razvoj brenda na hrvatskom tržištu te će ojačati portfolio proizvoda i marketinšku prisutnost na hrvatskom tržištu", stoji u priopćenju.  

Lavazza, jedan od najpoznatijih svjetskih proizvođača kave, u Hrvatskoj je prisutna već više od 20 godina, a iz te kompanije ističu kako zauzimaju vodeće pozicije na tržištu. Pritom navode kako je Lavazza broj jedan na tržištu kapsula za uredsku upotrebu, koje obuhvaća 5.000 ureda, te treća najprodavanija kava u HORECA-i.  

Dosadašnji uvoznik i distributer Lavazza kave za Hrvatsku bila je Gala Plus, tvrtka iz sastava Franck grupe, koja je nedavno objavila da je u siječnju inicirala raskid ugovora s principalom Lavazza Italia.   

"Rezultat je to izmijenjene strategije ulaganja principala u razvoj tržišta kave. Takva poslovna politika Lavazze Italia onemogućila je daljnje ostvarivanje punog potencijala brenda Lavazza na hrvatskome tržištu što je ujedno ograničilo prostor djelovanja Gale Plus u učinkovitom odgovaranju na svakodnevne potrebe tržišta. Time je neposredno u pitanje dovedena stabilnost tržišnog položaja i dugoročna održivost poslovanja Gale Plus zbog čega je društvo bilo prisiljeno raskinuti ugovor o distribuciji Lavazza kave u Hrvatskoj", naveli su iz Francka u priopćenju u kojem su objavili da je tvrtka Gala Plus raskinula ugovor s Lavazza Italia.

>> Odlazak Lavazze otvara bitku za 54 milijuna kuna

>> Franck više ne zastupa Lavazzu

Ključne riječi

Komentara 3

GR
grodar
18:53 11.02.2016.

Opet ova posvudusa

MA
MarMara
20:12 11.02.2016.

Prerađivać a ne proizvođać!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije