Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brendirana delicija

'Kulen Galović' - Englezi oduševljeni, za kilogram daju 62 funte

Tomislav Galović
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
27.11.2013.
u 19:47

Godišnje prerađuje 700 svinja, a od svake proizvede 10 vrhunskih kulena

U manje od pet mjeseci otkako je Hrvatska postala punopravnom članicom EU Tomislav Galović iz Slavonskog Broda na londonskoj je tržnici brendiranih proizvoda prodao više od 700 kilograma kulena po cijeni od 62 funte za kilogram. Galović je prvi Hrvat koji je svoj kulen zaštitio kao autohtoni hrvatski proizvod pa stoga ne čudi što je upravo on otišao najdalje u osvajanju europskog tržišta.

– Englezi su oduševljeni kulenom, a nakon britanskog sada krećemo u osvajanje švedskog tržišta. Upravo jučer u Bruxellesu sam razgovarao i o proboju u Nizozemsku i Belgiju – kaže Galović. Jedan od najpoznatijih hrvatskih kulenara koji godišnje prerađuje više od 700 svinja, a od svake proizvede desetak vrhunskih kulena, na vrijeme je uskladio svoje poslovanje s europskim propisima i prvog dana počeo izvoziti u EU. Priprema se i za odlazak u Strasbourg, gdje će u sklopu hrvatskog izaslanstva sudjelovati na svjetski poznatom Božićnom sajmu. Ondje će predstaviti svoj kulen po cijeni od 70 eura i kobasicu po cijeni od 30 eura za kilogram. Na brojnim putovanjima diljem Europe ne prestaje govoriti o Slavoniji i njezinim autohtonim proizvodima.

– Životnu filozofiju temeljim na tome da proizvodnja kulena predstavlja dio hrvatskog i slavonskog kulturnog identiteta. Kao što su šampanjac, konjak ili pršut vezani uz kulturni identitet nekog drugog naroda – ističe Galović.

>>Kulen iz Otoka osvaja trpeze u Bruxellesu

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar ČEPlN
ČEPlN
20:04 27.11.2013.

Zašto se ne veže više osoba na njega? Proizvođača sirovine Proizvođača kulena - Jakovina odgovori? Ali ne može ministar on je u kampanji protiv.

SV
svitilnik
10:37 28.11.2013.

Kulin Galović - to je naziv tvrtke . Ne znam zašto vam smeta ikavština kad je to jedan od izvornih govora u Hrvata s time da največi broj Hrvata izvorno govori upravo ikavštinom

ET
etnaet
19:55 27.11.2013.

Svaka čast tako treba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije