Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Investicije

Kroz dva ulaganja u Kutini do 90 novih radnih mjesta

nezaposleni
Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
26.02.2015.
u 14:34

Pogon za proizvodnju obloga od drveta i privatni dom za starije vrijedni su ukupno 63 milijuna kuna.

Kutina je na putu da otvori novih 90 radnih mjesta. Pri samom je kraju investicija tvrtke Klik par iz Siska koja u kutinskoj poslovnoj zoni gradi pogon za proizvodnju podnih i zidnih obloga od drveta. Probna proizvodnja počet će idući tjedan.

– Zaposleno je već desetak radnika, a do kraja godine u pogonu bi ih trebalo biti zaposleno do 25. Vrijednost je ulaganja Klik para u pogon u Kutini devet milijuna kuna, a uz naš privatni kapital u financiranju izgradnje ovog suvremenog pogona koristili smo i sredstva europskih fondova – rekla je direktorica tvrtke Andreja Čunčić Zorić.

Radovi su trajali šest mjeseci, a u gradnji su koristili domaće izvođače i domaći materijal. No, unatoč tome HBOR im nije izašao u susret.

– Obrađivali su naš zahtjev šest mjeseci i onda su nas uputili na poslovnu banku. Banka je odmah pristala, no veće su kamate – kaže Čunčić Zorić.

Ističu da im se na natječaj za prvih 20 radnih mjesta javilo deset puta više zainteresiranih te kako su svi ispunjavali uvjete. – Svakodnevno nam dolazi po pet, šest ljudi moliti za posao – kaže Čunčić Zorić.

Drugi investitor u zapošljavanje će krenuti krajem godine. Tvrtka Senecta plus u Kutini gradi privatni Dom za starije i nemoćne kojem će kapacitet biti 224 mjesta, od čega se 24 kreveta odnosi na palijativnu skrb. Ulaganje je vrijedno 54 milijuna kuna, a ulaže vlasnik tvrtke, slovački fond koji je već prisutan u Varaždinskoj banci i Sunčanom Hvaru.

– Na oko 7000 kvadrata imat ćemo odjele za pokretne i nepokretne. U potonjem će posebni odjel biti za palijativu. U prizemlju će biti smještena specijalistička ordinacija obiteljske medicine, specijalizirana za gerijatriju. Riječ je o većem standardu nego što je uobičajeno u domovima jer je tu i fizijatrija, radna terapija... – kaže direktor Senecte plus Damir Pavliško.

Useljenje se očekuje do sredine prosinca, a zaposlit će 67 djelatnika. – Očito je da su naše mjere stvaranja boljeg investicijskog okruženja i poticanja poduzetništva već dale rezultat kroz ove dvije investicije – rekao je gradonačelnik Kutine Andrija Rudić.

>>Dizajnirat će tekstilni proizvod i zapošljavati, dobili 200.000 kn iz EU

>>Ne stvara radna mjesta država nego kapital

Komentara 1

Avatar Vrijeme
Vrijeme
16:08 26.02.2015.

Ovakvih vijesti vise.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije