Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Meksička kopija

Konzum zna za Konsumo, ali plagijat im je simpatičan

Konsumo
Foto: Konsumo
25.03.2017.
u 20:25

Stručnjaci komentiraju da je zakon poruka koncernu da se vlasnik mora povući iz uprave

Meksički maloprodajni lanac Konsumo kopija je domaćeg Konzuma, brend je ukraden, a iako su to u Agrokoru primijetili i prije, nisu htjeli pokretati nikakve pravne postupke. Kako nam kaže sugovornik, “riječ je o lancu u Meksiku i osnovao ga je Hrvat” pa im je u stvari cijela situacija bila simpatična. No, kaže, da se takvo što dogodilo u regiji, onda bi reagirali. Štoviše, u regiji se znalo događati da netko otvori dućan pod imenom Konzum, no u takvim slučajevima su podignute tužbe.

Osnivač Konsuma je Marino Jurić, Hrvat koji je karijeru gradio u stranim investicijskim kućama, a od 2014. godine, kako piše na njegovu profilu na LinkedInu, vodi Konsumo. Osobe bliske Agrokoru s kojima smo kontaktirali kažu da ga ne znaju. S obzirom na to da je upravo u tom razdoblju Agrokor ušao u partnerstvo s meksičkim TUI-jem u turističkom biznisu, djelovalo je kako je riječ o dogovoru. No i u Agrokoru negiraju bilo kakvu vezu s Jurićem i trgovačkim lancem koji je osnovao uz kopirani brend.     

>> Todoriću ukrali brend? Konsumo - meksička kopija Konzuma

>> Agrokor: Naša pozicija i opstojnost nisu upitni, imamo snažnu podršku ključnih dionika

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
20:43 25.03.2017.

Ovaj članakje prikrivena reklama za jedan domaći trgovinski brand.

GI
Gips
21:52 25.03.2017.

Taj bar ne propada

IH
iron.hide.54966
21:32 25.03.2017.

Nek ste vi napravili priču, to je bitno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije