Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koncesije

Dok se čeka da Francuzi preuzmu Zračnu luku, konzultantima još 240.000 eura

zlz
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
04.12.2013.
u 08:00

ZLZ je dosad s Kanađanima sklopio šest ugovora vrijednih 1,2 milijuna eura, a koje će na kraju platiti francuski koncesionar

Dok se očekuje da francuski konzorcij ZAIC ovih dana napokon preuzme na upravljanje Zračnu luku Zagreb, uprava te tvrtke sredinom studenoga potpisala je s kanadskom tvrtkom Intervistas ugovor o konzultantskim uslugama nadzora, pomoći i revizije za novi putnički terminal, vrijedan 240.000 eura. Prema objašnjenju uprave ZLZ-a, konzultanti će na osnovi tog ugovora kontrolirati ispunjava li davatelj koncesije obveze te će pregledati sve tehničke, operativne i pravne stavke koje predaje koncesionar. Ističu da je ugovor sklopljen na temelju provedenog pregovaračkog postupka javne nabave bez prethodne objave i kako ga je odobrila Skupština ZLZ-a.

A kad Francuzi preuzmu ZLZ, njihova tvrtka Međunarodna zračna luka Zagreb (MZLZ) trebala bi podmiriti troškove tog ugovora s Intervistasom, s kojim je ZLZ već dosad sklopio šest konzultantskih ugovora vrijednih 1,2 milijuna eura. – Na dan preuzimanja upravljačke kontrole nad Zračnom lukom Zagreb, MZLZ će izvršiti uplatu na ime razvojnih troškova u iznosu od dva milijuna eura, a koji, uz ostalo, potpuno podmiruju i troškove konzultantskih usluga kompanije Intervistas – navode u ZLZ-u. No, MZLZ je već dužan ZLZ-u novac za režije, najam ureda koje ima na Plesu te za uredski materijal, a riječ je o oko 200.000 kuna. – Spomenuti dug MZLZ-a prema ZLZ-u reguliran je sporazumom između ZLZ-a i MZLZ-a i bit će potpuno podmiren na dan preuzimanja – tvrde u ZLZ-u. A Francuzi bi Pleso trebali preuzeti danas ili u četvrtak, prema zadnjim najavama, doduše neslužbenim.

No, moguće je da po tko zna koji put ta primopredaja opet bude odgođena.

>> Prijete blokadom svih zračnih luka u zemlji

Komentara 5

BU
bubimima
09:57 04.12.2013.

Bojim se da su svi ti stručnjaci, uključujući naše političare, strane konzultante i poduzetnike, stručni samo za izvlačenje novca od poreznih obveznika (osiromašenog naroda).

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
10:26 04.12.2013.

Draga drugarice hajdaš dončić, ili druže, ili što već jesi. Imam na računu 200 EUR, mogu li ja postat vlasnik Zračne luke Zagreb? Pa to je ipak dvostruko više nego što imaju francuzi.....

CH
chemica
13:58 04.12.2013.

Lijepo je HDZ uvalio kajlu ovim nesposobnim kukurikavcima. Još jedan od "investicijskih poduhvata" kojima se HDZ-ovci bahate u Saboru. Sve oni lijepo "pripremiše" kukurik koaliciji. Baš tak. "Pripremiše".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije