Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TAJANSTVENI TERET

Komet proizveo dijelove za energetska postrojenja Saudijskoj Arabiji

Komet
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
1/3
27.02.2017.
u 12:30

Komet, koji zapošljava oko 200 radnika, poznat je i po iznadprosječnim plaćama i metaloprerađivačkoj branši

Ukrajinski Antonov 124 koji je prije nekoliko dana sletio na zagrebački aerodrom i s teretom poletio u Saudijsku Arabiju, zagolicao je maštu javnosti. Nagađalo se da je riječ o oružju, no bili su to 55 tona teški dijelovi za energetska postrojenja koja se grade u Saudijskoj Arabiji. Dijelovi su proizvedeni u tvrtki Komet u Prelogu u Međimurskoj županiji.

– Poslali smo im četiri izmjenjivača topline koje smo izradili. Prije nekoliko godina, izradili smo za Končar transformator težak 140 tona, po koji je u Zagreb došao još veći zrakoplov od ovog, Antonov 225 – kaže direktor Dražen Sinko.

Komet, osnovan 1992., zapošljava oko 200 radnika, a osim izmjenjivača topline proizvodi i kućišta transformatora, strojeve za obradu granita i mramora, prigušivače zvuka, rezervoare za gorivo i razne metalne 
konstrukcije. 

>> Hrvatska puška slama kalifat: 'Svaki vojnik odmah se fotografira i hvali na društvenim mrežama'

>> Trgovina oružjem porasla na najvišu razinu od Hladnog rata

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije