Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TJEDNI PREGLED

Ključni indeksi u blagom minusu, HT najlikvidniji

'29.10.2010., Solaris, Sibenik - Odrzana 20. godisnja konferencija Zagrebacke burze. Svake godine u listopadu Zagrebacka burza organizira veliku medjunarodnu konferenciju kao sredisnje mjesto okupljan
'Filip Brala/PIXSELL'
31.10.2014.
u 19:11

est od deset najlikvidnijih izdanja je tjedan završilo u plusu a kod izdanja koja su pala, samo jedno bilježi značajniji pad.

Aktivnost ulagača na ZSE je u odnosu na prošli tjedan smanjena, te je redovni dionički promet na Zagrebačkoj burzi iznosio 50 milijuna kuna, što je šest milijuna manje nego u tjednu ranije odnosno pad od 11 posto.

Šest od deset najlikvidnijih izdanja je tjedan završilo u plusu a kod izdanja koja su pala, samo jedno bilježi značajniji pad. Tjedne promjene najlikvidnijih kretale su se u rasponu od +6,94 posto do -10,00 posto. Ukupno je tek devet izdanja trgovano u iznosu većem od milijun kuna, dok je 17 izdanja skupilo promet veći od pola milijuna kuna, piše portal hrportfolio.hr.

Indeks Crobex proteklog je tjedna pao te se s tjednim minusom od 0,39 posto zadržao ispod granice od 1.850 bodova i tjedan završio na 1.838,75 bodova. Crobex10 je također pao ali je ostao iznad granice od 1.050 bodova. Pao je za 0,09 posto te je tjedan završio na 1.052,94 bodova. Kod sektorskih indeksa najviše je rastao kao i u tjednu ranije, CROBEXtransport za 1,20 posto, dok najveći pad bilježi CROBEXindustrija (-1,75%). Obveznički indeksi su tjedan završili s negativnim predznakom te je Crobis pao za 0,28 posto, a Crobistr za 0,17 posto.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije