Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova ponuda Zabe

Klijenti ZB Tradera mogu sami kupovati dionice svjetskih kompanija

22.05.2015., Zagreb - Zagrebacka banka predstavila novi proizvod i uslugu za sve koji zele trgovati dionicama na svjetskim burzama tzv. ZB Trader aplikaciju. Jurica Jednačak
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
23.05.2015.
u 00:10

Klijentima e-zabe usluga preko računa, ostali mogu dobiti desktop verziju

Preko nove platforme za online trgovanje ZB Trader, koju je jučer predstavila Zagrebačka banka, hrvatski građani mogu samostalno kupovati i prodavati dionice svjetskih kompanija poput Applea, Googlea ili Facebooka, trgovati ETF-ovima i certifikatima. Klijentima e-zabe usluga je dostupna preko njihova računa, dok ostali mogu dobiti „desktop" verziju koju instaliraju na računala.

– I dosad je bilo moguće kupovati dionice na svjetskim tržištima, ali to se odvijalo preko telefona i bilo je prilično zahtjevno; klijent nas je morao dobiti na telefon, dati nalog i nije mogao vidjeti cijene u realnom vremenu... Sada može pravodobno iskoristiti tržišna kretanja – komentirao je na predstavljanju usluge Jurica Jednačak, voditelj brokerskih poslova Zabe.

Dostupno je oko 19.000 dionica, 2600 ETF-ova i više od 40 certifikata, usluga korištenja platforme i skrbnička usluga se ne naplaćuju, brokerski troškovi su niži, a aplikacija je dostupna na hrvatskom jeziku. Nema minimalnog iznosa za trgovanje, no da bi se izbjegla minimalna provizija, vrijednost treba biti najmanje 5000 eura.

Funkcionalnost online trgovanja namijenjena je klijentima koji žele ulagati u dionice velikih svjetskih kompanija, imajući na umu rizike koje to nosi sa sobom – poručio je Ivo Balen, direktor Zabina trgovanja.

Očekuje se da će se uslugom početi koristiti oko 1000 od 5000 trenutačnih korisnika e-tradea. Dosad se trgovanje odvijalo preko brokera renomiranih američkih banaka, no znalo se zakomplicirati kad bi klijent zatražio isplatu novca; onda bi te banke tražile dokazivanje identiteta, što bi potrajalo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije