Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na što troše

King ICT od države naplatio 141 milijun kuna

novac
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
02.10.2014.
u 10:00

MUP je ove godine DM-u platio račun od 1297 kuna, a Ministarstvo zaštite okoliša Mülleru u dvije godine 45.000 kuna

Ministarstvo zaštite okoliša i prostornog uređenja Mihaela Zmajlovića prošle i ove godine drogeriji Müller je platilo 45.000 kuna, dok je Ministarstvo unutarnjih poslova Ranka Ostojića drogeriji DM ove godine platilo robe za 1297 kuna. Dio je to zanimljivosti koje se mogu otkriti pretražujući web stranicu o izvršenju državnog proračuna. Među ostalim zanimljivostima ističe se i lanjska narudžba Ministarstva gospodarstva Ivana Vrdoljaka od Zagrebačke pivovare teška dva milijuna kuna.

Jedan od najvećih pak dobavljača državi je Ina, kojoj je lani i ove godine iz državnog proračuna ukupno plaćeno oko 345 milijuna kuna, dok je od Euro Petrola u dvije godine kupljeno goriva za 135 milijuna kuna. Vrdoljakovo ministarstvo je, pak, nabavljalo gorivo od Tifona, u vlasništvu MOL-a, i to za 4,9 milijuna kuna. HT pak ima puno više ugovorenih poslova s državom nego njegovi konkurenti – oko 170 milijuna kuna. Među velike dobavljače za državu ubraja se i informatička tvrtka King ICT, kojoj je lani i ove godine isplaćen 141 milijun kuna.

Tvrtke iz koncerna Agrokor Ivice Todorića (Konzum, Jamnica, Ledo, Belje, PIK Vrbovec) iz državnog proračuna su u dvije godine dobile ukupno oko 43 milijuna kuna. Coningu, koji je bio u vlasništvu bivšeg potpredsjednika Vlade Radimira Čačića, lani i ove godine iz državnog je proračuna isplaćeno 8,3 milijuna kuna.

Od poznatijih odvjetnika, iz državnog proračuna plaćane su i usluge, primjerice, društvu Hanžeković i partneri, i to nešto više od 247.000 kuna lani i ove godine.

>> Provjerite tko je sve poslovao s državom i koliko je zaradio

>> Lalovac bi rezao rashode, Milanović odlučivao srcem

Komentara 5

DU
Deleted user
11:11 02.10.2014.

oprostite, ali kakav je to članak. to može svatko sam pogledati. no mogli ste obići, kako velite "zanimljivije dobavljače" i ministarstva koja im plaćaju i tražiti da odgovore što se i zašto plaća, održavanje, nabava, u sklopu kojeg programa i zašto se nešto nabavlja i zašto je to nešto što se nabavlja, državi nužno i građanima korisno. u vezi benzina, koje ministarstvo troši najviše (npr u odnosu na broj službenih automobila ili broja zaposlenih) i zašto je to državi i građanima od koristi, koje ministarstvo najviše telefonira i zašto itd... svima puna usta transparentnosti trošenja, pa neka vele...

NN
narodne_novine
11:57 02.10.2014.

Zanimljivo, svi veliki poduzetnici a ni jedan bez drzave ne bi mogao...ali kralj je Cacic i njegov Coning...ta tvrtka je ostala duzna u milijunima drzavi a i dalje posluje. Banana

Avatar Slavonija2014
Slavonija2014
10:50 02.10.2014.

Kakvo naslađivanje s sisačima novaca poreznih obveznika!? Neki drpaju milijune, a narod skapava od gladi. Da je 1945. godina,ponovno bi prijeki sudovi radili prekovremeno. No političke elite znaju da su to prohujala vremena i zato grabe bez pardona. Rukama, nogama i noktima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije