Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrijedan posao

Kinezi će popiti 20.000 hektolitara Osječkog piva

piva
Foto: Davor Javorović/Pixsell
05.05.2015.
u 16:16

Najvažnije je za istaknuti da Osječka pivovara nije prodana, niti će biti, poručio je Antonio Drobina

Osječko pivo i jedinstveni crni radler pit će uskoro i Kinezi. Prva pošiljka na police grada i provincije Qingdao stići će koncem srpnja, a računaju da će im u prvoj godini prodati 20.000 hektolitara piva.

Demantirali su tako i informaciju da je pivovara prodana Kinezima, a koju je nedavno objavilo i naše Ministarstvo vanjskih poslova na svojim internetskim stranicama.

- Ministarstvo je to nakon naše reakcije povuklo, a greška im se potkrala, objasnili su, zbog pogrešnog prijevoda. Najvažnije je za istaknuti da Osječka pivovara nije prodana, niti će biti - poručio je Antonio Drobina, čelnik Uprave Osječke pivovare. Uz njega su sjedili i kineski partneri Li Gang i Li Zhi, no oni nisu razgovarali s novinarima.

Za čak petinu povećat će im se ovom suradnjom proizvodnja piva, koja trenutno iznosi oko 115.000 hektolitara godišnje. Zarada bi mogla dosegnuti dva milijuna eura.

- Iskorištavamo tek 30 posto instaliranih kapaciteta i žalosno je vidjeti da pogon trenutno ne radi jer nema potrebe, a kapacitet nam je toliki da bi puniona mogla raditi u tri smjene – kazao je Drobina. Sanirali su, dodao je, i dug od 30 milijuna kuna, a trenutno posluju "u pozitivnoj nuli" i imaju 149 zaposlenih.

>> Čak 44 radnika Osječke pivovare sjede kod kuće 'na minimalcu'

>> Završava restrukturiranje Osječke pivovare, spasio ih crni radler

Komentara 4

ZA
zambezi
16:32 05.05.2015.

Hrvatsku ce alkohol spasit :-)

RA
raikonen
18:55 05.05.2015.

kad se malo ugrijemo ja i kiki popijemo to i sami

RA
raikonen
18:57 05.05.2015.

2 milijarde kineza 20 000 l.sprdnja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije