Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dokapitalizacija

Jedna ponuda za Badel 1862, želi ga Podravka?

Badel 1862
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
24.07.2014.
u 23:30

Nakon dubinskog snimanja, od pet ulagača ostao je interes samo jednog. Mnogima su uteg neriješeni Badelovi sporovi iz prošlosti, a Badelu je potrebno najmanje 150 milijuna kuna

Na Zagrebačkoj burzi objavljeno je da je za dokapitalizaciju Badela stigla jedna obvezujuća ponuda. Iako se ime ne iznosi, pretpostavlja se da je od Podravke koja je prethodno neobvezujuću ponudu predala zajedno s JM Fundusom i Questus Private Equityjem.

– Želja nam je pomoći Badelu da opstane kao regionalni proizvođač i distributer alkoholnih pića, vina i sokova – rekao nam je nedavno Zvonimir Mršić, predsjednik uprave Podravke. Branko Roglić, vlasnik Orbica, koji je predao zajedničku neobvezujuću ponudu s makedonskim Tikvešom potvrdio nam je da je odustao od obvezujuće ponude.

Jasno je da je Badel opterećen što zbog još neriješenih sporova s bivšim čelnikom kompanije Antom Perkovićem, ali i same predstečajne nagodbe čiji se nastavak očekuje. Perković je i prije dubinskog snimanja potencijalnim ulagačima slao pismo u kojem im je poručio da se tuđa imovina ne može prodavati, pozivajući se na odluku Ustavnog suda prema kojem, kako on tumači, "čeka samo da se on i još neki dioničari upišu u knjigu dionica, bez kojih su ostali u trenutku kada je država ušla u Badel". No, bez obzira na njegovo tumačenje, ta presuda nije konačna. Novi ulagač u Badel trebao bi, prema procjenama, uložiti najmanje 150 milijuna kuna.

>>Vlada očajnički treba novac: Ubrzava se prodaja državnih udjela u 32 tvrtke

>>Podravka i Orbico bi u Badel, Imunološki se čuva za HZZO?

Komentara 2

TH
than
18:25 25.07.2014.

Jedva da je proslo godinu dana kako je taj isti Z. Mrsic rekao da napustaju segment pica, jer im je to neprofitabilna grana i da u tome segmentu ne zele napredovati, a sada kao kupuju Badel ?!?! Ima li taa Podravka uopce ikakvu razvojnu strategiju, jer kada predsjednik uprave mijenja stav svake godine, ocigledno da razvojna strategija ne postoji i sve se zasniva na tekucem poslovanju. Bojim se da ce i Podravku jednoga dana netko kupiti za kikiriki.

DU
Deleted user
17:43 25.07.2014.

Ogledni primjer što se dogodi sa tvrtkom kada ostane u vlasništvu države.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije