Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobitan tijek

Janafu tri nova posla donose više od 125 milijuna kuna

11.04.2013., Omisalj - Tanker iskrcava naftu na terminalu Janafa u Omislju. Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
1/3
13.12.2016.
u 10:00

Suradnja s nizozemskim Vitolom, koji godišnje obrne 168 milijardi dolara, te češkim Unipetrolom, a ugovoren i posao s Croduxom

Janaf je tjedan započeo potpisavši iznimno važne ugovore o dugoročnoj suradnji s Vitolom, Unipetrolom i Crodux derivatima ukupne vrijednosti veće od 125 milijuna kuna, čime je osiguran nastavak rasta prihoda državne tvrtke i u 2017. godini. Kompanija je u četiri godine poslovanja povećala prihode na više od 780 milijuna kuna, što je rezultiralo povijesno visokom neto dobiti od čak 187 milijuna kuna nakon devet mjeseci poslovanja, što sugerira premašivanje rekordnog rezultata iz 2015.

– Janaf je kompanija koja rezultatima pokazuje kako se može kvalitetno upravljati državnom imovinom i resursima. U pet godina uspjeli smo udvostručiti prihode tvrtke i osigurati tri puta veću dobit. Ugovorima s Vitolom, Unipetrolom i Crodux derivatima nastavili smo se otvarati prema vanjskim tržištima, što je pravi put za Janaf, ali i za sve ostale hrvatske kompanije – komentirao je predsjednik uprave JANAF-a dr. sc. Dragan Kovačević.

Janaf je nedavno u Zagrebu organizirao drugu međunarodnu naftnu konferenciju „Izazovi i jačanje suradnje kao pokretači rasta“ na kojoj je okupio vodeće naftne stručnjake iz okruženja i predstavnike najvećih svjetskih kompanija. Svjetski trendovi, kako su iznijeli stručnjaci, pokazuju da će se unatoč volatilnim cijenama nafte povećavati profit skladištenja i prijevoza nafte. Usluga ‘blendinga’ koju nudi i Janaf bit će sve traženija. Zbog diverzifikacije nabavnih kanala za Europu terminal Omišalj ima dobru predispoziciju za razvoj potencijala, kazali su, a Hrvatska se može pozicionirati i kao važan naftni pravac za prijevoz nafte. Trendovi idu u korist Janafa nastavi li se dobro upravljanje koje je obilježilo posljednjih nekoliko godina u državnoj kompaniji.

>> Brođani traže da JANAF od profita osnuje zakladu za oboljelu djecu

Komentara 2

KR
kruti125
13:12 13.12.2016.

a zakaj se još uvijek ovo zove JANAF???? živjela juga???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije