Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAB pozvao investitore

Jadranska banka na prodaju za 50 milijuna kuna

jadranska banka
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
16.02.2017.
u 06:00

Zainteresirani moraju poslati pisma namjere do 8. ožujka, a u dubinsko snimanje ulazi uži krug odabranih ulagača

Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banka objavila je javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju Jadranske banke iz Šibenika za 50 milijuna kuna, što je cijena 4,747.229 dionica koje čine temeljni kapital.

DAB je nedavno završio postupak sanacije, otvoren u listopadu 2015., a nakon što se utvrdilo da gubici premašuju kapital i rezerve, depoziti i potraživanja veća od 100 tisuća eura koja ne ulaze u osiguranu štednju, pretvoreni su u kapital, što je deponente i vjerovnike učinilo prisilnim vlasnicima. DAB je stoga po zakonu oglasio prodaju, a zainteresirani investitori pisma namjere trebali bi dostaviti do 8. ožujka 2017.

Nakon što DAB odabere uži krug investitora, dubinsko snimanje poslovnih knjiga počinje 13. ožujka. Zainteresirani ulagači ne smiju biti u likvidaciji ili bilo kojem drugom postupku koji upućuje na insolventnost ili prekid poslovnih aktivnosti.

Kako su objavili iz DAB-a, poželjne su kreditne institucije registrirane u Hrvatskoj ili na europskom gospodarskom prostoru, primjerenog rejtinga te dostatne veličine i kapaciteta za preuzimanje ili pripajanje banke. Budući da se gubici pokrivaju iz sanacijskog fonda u koji novac uplaćuju banke, Jaba će biti solventna čak i ako ne nađe kupca te može nastaviti s poslovanjem.

>> 27 hrvatskih banaka u 9 mjeseci ostvarilo 4,96 milijardi kuna prije poreza

Ključne riječi

Komentara 1

GL
glupost
08:50 16.02.2017.

Sad vidite sta banka vrijedi, proaju je Kunama a imaju dugove od 100 Miliardi EURA, 50 miliuna Kuna za prodaju je u bankarskom svjetu nista, a sigurno nije niti na burzi kotirana, taj novac imaju pravi investitori u kutijici zaza marke, sad su dosta opljackali te male pijune sa kreditima i hipotekama, trziste je zasiceno, nije im vise interesantno, one dionice mogu podjeliti na Trgu za kloset-papir, kako ti ljudi mogu takav papir kupovati, kad znaju da HR ekonomisti nemaju pojma, inace nebi drzava bila tu gdje je sad ???? ta banka se nemoze prodati, jedino za 10 miliuna ili nikako....takvu banku se moze u Svicarskoj otvoriti sa 1miliun CHF ako se dobije dozvola od drzave, onda barem ima novca u kasi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije