Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBNOVA FLOTE

Iran od Boeinga kupuje 100 zrakoplova

Iranair
Foto: Reuters
1/3
19.06.2016.
u 10:15

Od flote 250 putničkih zrakoplova, Iran namjerava zamijeniti čak 230 letjelica

Iran je zaključio sporazum s američkim proizvođačem zrakoplova Boeingom o kupnji 100 aviona i dvije strane sada čekaju odobrenje američkog ministarstva financija, izjavio je čelnik iranske agencije za civilno zrakoplovstvo, a objavile su iranske državne novine.

"Od 250 (putničkih) zrakoplova u Iranu, 230 treba zamijeniti", rekao je Ali Abedzadeh za dnevnik Iran dodajući da je potpisan sporazum s Boeingom o kupnji stotinu zrakoplova.

Zasad je Boeing dopio dopuštenje samo da prezentira svoje proizvode zrakoplovnoj kompaniji Iranairu i nekolicini drugih tvrtki dok pokušava dostići europski Airbus, koji je ranije ove godine sklopio s Iranairom predugovor o prodaji 118 zrakoplova u iznosu od 27 milijardi dolara.

Abedzadeh je kazao da ne može reći kada će točno biti proveden ugovor s Iranom dok američko ministarstvo financija ne izda dopuštenje.

>> Rusija predstavila putnički zrakoplov '21. stoljeća'

Komentara 1

DU
Deleted user
05:27 20.06.2016.

zaboravio Obama na sankcije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije