Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konkurencija

Indija otvara tržište maloprodaje stranim trgovačkim lancima

wal mart
AFP/PIXSELL
25.11.2011.
u 08:14

Dosad su naime na tom tržištu bili prisutni samo kao veletrgovci i nisu smjeli prodavati svoju robu izravno krajnjim potrošačima

Indija je nakon više od dvije godine rasprave odlučila otvoriti svoje tržište stranim trgovačkim lancima, piše BBC.

Ministar za hranu u indijskoj vladi KV Thomas izjavio je da je vlada odlučila dopustiti i trgovačkim lancima koji su u većinskom stranom vlasništvu, poput Wal-Marta i Tescoa da otvore svoje maloprodajne trgovine u Indiji.

Dosad su, naime, na tom tržištu bili prisutni samo kao veletrgovci i nisu smjeli prodavati svoju robu izravno krajnjim potrošačima.

Gibson Vedamani iz indijskog udruženja trgovaca kazao je da će kupci sada imati puno više izbora te kako će to zaista biti trgovina bez granica uz dostupnost većeg broja različitih artikala.

I međunarodni trgovački lanci pozdravili su ovakvu odluku jer žele biti prisutni na jednom od najbrže rastućih maloprodajnih tržišta, koje bi prema procjenama analitičara do 2018. godine moglo vrijediti 1,3 bilijuna dolara.

Zagovornici ovakvog poteza indijske vlade kažu da će sada konkurencija natjerati sve da poboljšaju kvalitetu, a istodobno smanje cijene, dok se protivnici otvaranja tržišta bune, naglašavajući opasnost da veliki trgovački lanci unište male trgovce u Indiji i smanje cijenu proizvoda indijskih farmera.

Komentara 3

RS
roland_song
14:10 25.11.2011.

sad nek todoric otvori konzum u indiji

PO
podravacc
20:01 25.11.2011.

tako je počelo i kod nas,kad su došli veliki trgovački lanci počela je propadati domaća proizvodnja i industrija jer se u supermarketima može kupti gotovo sve,hrana,odjeća.obuća,bijela tehnika,meso,a većina toga dolazi iz uvoza,nekad smo imali kvartovske trgovine,po povrće se išlo naa tržnicu,a po meso u mesnicu,nažalost uvoznički lobi je jak jer je jednostavnije uvoziti nego održavati domaću proizvodnju,par e-mail poruka i kontenjer stiže brodom,vlakom i avionom ako treba,ima se gdje prodati....

UK
Ugo Kajvez
10:39 26.11.2011.

Ovako se to radi u Wal Martu (buckeye, Arizona) ........ prema tome pazite kad ste kod njih u šopingu ... . \"Cops bust open face of Black Friday grandpa (VIDEO)\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije