Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tjedni pregled

Indeksi sa suprotnim predznacima uz pad prometa

zagrebačka burza
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
24.07.2015.
u 17:40

Četiri od deset najlikvidnijih izdanja tjedan je završilo u plusu. Tjedne promjene najlikvidnijih kretale su se u rasponu od +6,23 posto do -20,35 posto

Aktivnost ulagača na Zagrebačkoj burzi, u proteklom tjednu je pala te je redovni dionički promet iznosio 57 milijuna kuna, što predstavlja smanjenje od 20 milijuna kuna, odnosno pad za 26 posto. Deset najlikvidnijih sakupilo je 35 milijuna kuna prometa što predstavlja 62 posto ukupnog tjednog prometa, hrportfolio.hr.

Četiri od deset najlikvidnijih izdanja tjedan je završilo u plusu. Tjedne promjene najlikvidnijih kretale su se u rasponu od +6,23 posto do -20,35 posto. Promet veći od milijun kuna sakupilo je 8 izdanja, dok je ukupno 16 izdanja trgovano u iznosu  većem od pola milijuna kuna.

Indeks Crobex je u odnosu na tjedan ranije pao za 0,20 posto te je tjedan završio na 1.786,70 bodova. Crobex10 bilježi tjedni rast od 0,07 posto na 1.040,30 boda.


Cijeli članak pročitajte ovdje.

>>Promet porastao, prevladavali dobitnici

>>Crobex porastao, Adris Grupa najtrgovanija

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije