Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naftna kompanija

Ina povukla potez koji je iznenadio sindikate

rafinerija sisak
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
19.01.2017.
u 12:53

Stožer za obranu Rafinerije nafte i očuvanje radnih mjesta i sindikat Nova solidarnost iznenadili su se viješću da je Ina izabrala savjetodavnu tvrtku Deloitte za analizu strateških opcija održivog poslovanja na sisačkoj lokaciji

Na vijest da je Ina izabrala savjetodavnu tvrtku Deloitte za analizu strateških opcija održivog poslovanja na sisačkoj lokaciji, u Stožeru za obranu Rafinerije nafte i očuvanje radnih mjesta, te u sindikatu Nova solidarnost reagirali su s iznenađenjem i vrlo suzdržano jer takva odluka, koju su podržali Uprava i Nadzorni odbor kompanije, otvara niz pitanja.

"Vidjet ćemo što se skriva iza takve odluke jer u Ini imamo vrsne stručnjake koji bolje poznaju tehnologiju i ekonomiju, i koji su takvu analizu mogli učiniti već odavno. Pitanje je koliko plaćena analiza može biti objektivna", rekao je predsjednik Nove solidarnosti i glasnogovornik Stožera Predrag Sekulić.

Osim toga, na temelju dosadašnjeg iskustva, sumnjamo u uspjeh najavljenog socijalnog dijaloga i konzultacija sa sindikatima. Poznato je da se mišljenje sindikata, kao partnera, dosad uglavnom nije uvažavalo, poručio je Sekulić.

Sindikalni predstavnici kažu kako je premalo informacija na temelju kojih bi mogli detaljnije komentirati odluku o izboru Deloittea za provedbu projekta identifikacije i analize opcija održivog poslovanja na lokaciji sisačkog postrojenja.

Iz Ine je pojašnjeno kako je "odabir vanjskog lokalnog konzultanta iniciran sa svrhom osiguranja objektivne i profesionalne podrške tijekom evaluacije strateških opcija kao alternative preradi nafte na sisačkoj lokaciji".

U sjeni aktivnosti oko izrade stručne analize o opravdanosti prerade nafte u Sisku, članovi Stožera za obranu Rafinerije i dalje su u stanju pripravnosti kako bi spriječili najavljeni odvoz nafte iz Siska u Rijeku. Nalog za utovar nafte još nije stigao do punilišta željezničkih cisterni.

>> Most predstavlja svoj model otkupa dionica Ine. 'Za sve su krivi oni koji su bili vođeni osobnim i stranačkim interesima'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije