Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka

Imenovana Uprava Zagrebačke banke za mandat od veljače 2015.

Miljenko Živaljić
01.10.2014.
u 09:54

Ovom odlukom, uz uvjet prethodnog dobivanja suglasnosti Hrvatske narodne banke, četverogodišnji mandat Uprave počinje od 6. veljače 2015.

Nadzorni odbor Zagrebačke banke na svojoj jučerašnjoj sjednici donio je odluku o imenovanju predsjednika i članova Uprave Zagrebačke banke. Ovom odlukom, uz uvjet prethodnog dobivanja suglasnosti Hrvatske narodne banke, četverogodišnji mandat Uprave počinje od 6. veljače 2015. 

Miljenko Živaljić (na slici)  imenovan je predsjednikom Uprave Zagrebačke banke, dok će funkciju zamjenika predsjednika Uprave obnašati Romeo Collina. Članovima Uprave imenovani su i dosadašnji članovi Uprave Daniela Roguljić Novak, Marko Remenar i Nikolaus Maximilian Linarić te novi članovi - Lorenzo Ramajola i Dijana Hrastović.

Podsjećamo, Nadzorni odbor Zagrebačke banke još je krajem siječnja ove godine odredio Miljenka Živaljića, sadašnjeg člana Uprave Zagrebačke banke za financije, mandatarom za sastav Uprave Banke u narednom mandatu te mu dao ovlaštenje da Nadzornom odboru predloži sastav Uprave.

Miljenko Živaljić kao predsjednik Uprave bit će nadležan za sljedeće organizacijske dijelove/članice Grupe Banke: Ured Uprave, Identitet i komuniciranje, Unutarnja revizija, Pravni poslovi, Praćenje usklađenosti, Sprječavanje pranja novca i financiranja terorizma, Istraživanje tržišta i prigovori, UniCredit Bank Mostar, UniCredit Leasing Croatia;

Romeo Collina kao zamjenik predsjednika Uprave bit će nadležan za područje Upravljanjaljudskim resursom te će koordinirati područja Podrške bankarskom poslovanju, Upravljanja financijama te Upravljanja i kontrole rizika;

Daniela Roguljić Novak kao članica Uprave bit će nadležna za područje Maloprodaje; 

Marko Remenar kao član Uprave bit će nadležan za područje Korporativnog i privatnog bankarstva te Investicijskog bankarstva i financijskih tržišta;

Lorenzo Ramajola kao član Uprave bit će nadležan za područje Upravljanja financijama;

Dijana Hrastović kao članica Uprave bit će nadležna za područje Podrške bankarskom poslovanju;

Nikolaus Maximilian Linarić kao član Uprave bit će nadležan za područje Upravljanja i kontrole rizika.

>> Trebaju li banke izdavati račune? Na financijske transakcije PDV se ne plaća

>> ZABA specijalist za Podravku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije