Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova odgoda

Ima interesa za Kupare, to nije razlog za prolongiranje

15.03.2014., Kupari, Zupa dubrovacka - Braniteljska udruga Mir dala je ponudu za kupnju bivseg vojno turistickog kompleksa Kupari.  Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
22.08.2015.
u 10:28

Investitori žele još vremena za dogovore s hotelskim lancima i bankama

Više se puta ministar turizma Darko Lorencin pokliznuo najavljujući kad će biti raspisan natječaj za Kupare. Najavljeni rok probijen je barem tri-četiri puta, a sreća ne služi ni kad je riječ o roku zatvaranja natječaja.

Otvoren je krajem svibnja, a 25. kolovoza trebao je biti zadnji dan za primanje prijava zainteresiranih za investiciju vrijednu najmanje sto milijuna eura u negdašnji vojni kompleks Kupare. Nekoliko dana uoči zatvaranja natječaja ministar turizma u našem je listu najavio mogućnost da ga se produlji, a jučer su odgodu potvrdili i u Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom (DUUDI), koji vodi cijelu natječajnu proceduru. Također su odbacili nagađanja da se natječaj produljuje zbog slabog odaziva potencijalnih investitora.

– Interes za Kupare iskazalo je više potencijalnih ulagača, a prolongaciju natječaja zatražilo je dvoje od njih – kaže predstojnik ureda Mladen Pejnović.

Takva praksa nije rijetkost. I prije je bilo slučajeva da se traži produljenje natječaja kada je riječ o većim i zahtjevnijim ulaganjima poput ovog. Razlog koji su ta dva ulagača navela jest to da im je potrebno više vremena kako bi obavili sve dogovore s hotelskim lancima. Velik dio njih, naime, planira u Kupare dovesti jedan od poznatih hotelskih lanaca. Također, produljenje im treba zbog dodatnog vremena za dogovor s bankama, s obzirom na to da je DUUDI u natječaju tražio jako jamstvo.

Imena svih potencijalnih ulagača još nisu dostupna, ali doznaje se da ima i stranih i domaćih investitora. Jedan od njih je Karisma, iz koje je već prije najavljen interes za Kupare. 

>>Iz utrke za Kupare ispala braniteljska zadruga Mir

>>Objavljen javni natječaj za Kupare - Investicija se procjenjuje na 100 milijuna eura!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije