Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar gospodarstva

I Vrdoljak opovrgnuo da će se država zadužiti za otkup dionica Ine od MOL-a

Ivan Vrdoljak
Foto: Infobiro video screnshot
1/6
28.10.2014.
u 16:00

Ja se potpuno slažem s izjavama ministra financija i premijera, komentirao je Vrdoljak.

Nakon premijera Zorana Milanovića i ministra financija Borisa Lalovca, ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak također je opovrgnuo medijske napise da država namjerava otkupiti dionice Ine od MOL-a zbog čega bi se dodatno zadužila.

– Ja se potpuno slažem s izjavama ministra financija i premijera. Ne može se ni u kom slučaju računati na povećanje javnog duga. S druge strane imamo situaciju da MOL nije ispunio svoje poslovne obaveze da investira u Inu i sam je rekao da postoji otvorena opcija da prodaju svoje udjele u Ini. Mi kao odgovorna Vlada i odgovorni ministri imamo sve modele pripremljene za potencijalne sljedeće odluke naših strateških partnera, ali prioritet nam je arbitraža koja je pokrenuta i pregovori jer bi najbolje bilo da se uspije tijekom pregovora postići dogovor koji će štititi interese Republike Hrvatske, štititi interese Ine, a nakon dogovora neće se moći dogoditi da štetne odluke budu upućene Upravi Ine, kao što se to nedavno dogodilo – izjavio je Vrdoljak.

– Sve što čitate zadnjih dana u novinama nema veze s Ministarstvom gospodarstva i ne postoji nikakav iznos koji je izišao iz Ministarstva gospodarstva – dodao je Vrdoljak.

Komentirajući svoju tvrdnju kako je MOL-ova želja narušiti energetsku stabilnost Hrvatske, Vrdoljak je kazao kako želi da se derivati iz domaće nafte proizvode u Hrvatskoj.

– Imamo razloga to tražiti da bismo sutra imali sigurnu opskrbu derivatima – dodao je ministar Ivan Vrdoljak.

Komentirao je i navodne prigovore Bruxellesa da Hrvatska kasni u osiguranju dvosmjernog toka plina prema Mađarskoj.

– Nema tu nikakvih optužbi. Intenzivno se vodi kampanja u javnosti koja želi stvoriti dojam da Hrvatska ne ispunjava neke obaveze. Mi apsolutno sve obaveze ispunjavamo. Mi smo prijavili kompresore na listu od posebnog interesa. Mi tražimo sredstva da se izgrade ti kompresori da nam se pomogne u tome. Sada smo osigurali da se dio plina iz Hrvatske može isporučiti u Mađarsku – rekao je Vrdoljak i istaknuo da neće isporučivati plin u regiju u slučaju krize i time ugroziti isporuku hrvatskim domaćinstvima i industriji.

>> Ina mora platiti 319 milijuna kuna poreza  

>> 'Nećemo zbog Ine na prosjački štap'

Ključne riječi

Komentara 11

TH
than
15:08 28.10.2014.

Nemaju oni vise niti za cackalice, a kamoli za INA-u. To sto su podigli silne poreze i uveli silne namete kojima se vise niti broja ne zna, to otislo u vozne parkove, preuredjenja ureda, zgrada, uhljebe i za cega sve ne. Samo ne gdje je trebalo. Eno, Lalovac izdao danas nove trezorske zapise. 1.32 milijarde kuna i 26 milijuna €. Ne gine 19-20 milijardi kuna novog deficita ove godine izgleda.

Avatar Pekhtor
Pekhtor
15:32 28.10.2014.

Ivek Vrdoljak ministar veselak.

PO
portugisac
14:58 28.10.2014.

Pa do sada su sve opovrgnuli. Milanović obečao amerikancima pa opovrgao. Samo su čvrsti kada treba braniti UDBU i komuniste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije