Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRO ULAGANJE

I jedna škola zaradila je milijune nakon IPO-a Snapchata

Snapchat
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
03.03.2017.
u 12:40

Jučer su prodali mnoge dionice po početnoj cijeni od 17 dolara, što im je donijelo 24 milijuna. Trećinu dionica su zadržali

Vrijednost Snapa, vlasnika popularne aplikacije Snapchat, u jučerašnjoj je inicijalnoj javnoj ponudi procijenjena na 24 milijarde dolara. To su odlične vijesti za bankare i ulagače, ali i za jednu američku školu, koja je zahvaljujući ovom IPO-u zaradila milijune dolara.

Kako prenosi BBC, privatna katolička srednja škola Saint Francis iz Mountain Viewa u Kaliforniji 2012. je godine uložila 15.000 dolara u tada novu aplikaciju. Učinili su to na nagovor ulagača Barryja Eggersa, koji je primijetio da njegova djeca, polaznici te škole, jako vole Snapchat.

Ulaganje se u međuvremenu očito isplatilo. Teško je reći koliko je škola doista zaradila, no iznos zasigurno nije malen. Jučer su prodali mnoge dionice po početnoj cijeni od 17 dolara, što im je donijelo 24 milijuna. Trećinu dionica su zadržali, a vrijednost im je u međuvremenu porasla 44 posto.

Roditelji su primili pismo iz škole s dobrim vijestima. 

- Ulaganje škole u Snap je sazrelo i dalo nam značajan poticaj dok nastavljamo raditi na realizaciji odvažne vizije i ciljeva - napisao im je predsjednik škole Simon Chiu. Jedan od tih ciljeva je pojeftinjenje školarine, koja sada stoji 17.000 dolara na godinu, kako bi obrazovanje u toj školi bilo dostupnije za više ljudi u zajednici.

>> Ova opcija potpuno će promijeniti način na koji se koristite WhatsAppom

>> Rita Ora u donjem rublju izaziva fanove na Snapchatu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije