Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žestoka konkurencija

I HT će prodavati struju: 'Nudimo dobru cijenu i uslugu'

Mudrinić
Foto: Robert Anić/PIXSELL
06.12.2013.
u 11:44

"Ponuda je sastavljena od nekoliko pogodnosti. Prije svega, cijena struje koju nudi HT niža je 5% u odnosu na univerzalnu uslugu kod dominantnog opskrbljivača za rezidencijalne, odnosno do 30% za poslovne korisnike", pišu u priopćenju iz HT-a.

Hrvatsko tržište električne energije postaje sve zanimljivije i napućenije ponuđačima, a najnovija tvrtka koja će građanima nuditi struju je Hrvatski telekom.

HT, najveći pružatelj telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj, od 9. prosinca će početi građanima i poduzećima nuditi energiju, kako oni tvrde, po najpovoljnijim tržišnim uvjetima.

"Ponuda je sastavljena od nekoliko pogodnosti. Prije svega, cijena struje koju nudi HT niža je 5% u odnosu na univerzalnu uslugu kod dominantnog opskrbljivača za rezidencijalne, odnosno do 30% za poslovne korisnike", pišu u priopćenju iz HT-a.

Neće naplaćivati fiksnu naknadu za opskrbu

Uz to, smatraju da će im prednost pred drugima biti i činjenica da "jedini od svih opskrbljivača" neće naplaćivati "fiksnu naknadu za opskrbu električnom energijom, koja za kućanstva iznosi 9,25 kuna mjesečno, a za male i srednje poslovne korisnike 43,75 kuna (cijene su izražene s PDV-om)".

Organizirali su i promotivnu akciju za svoje prve korisnike te će oni privatni korisnici koji uslugu ugovore do kraja godine dobiti "dodatni popust u iznosu od 300 kuna". "U slučaju poslovnih korisnika, iznos bonusa u navedenom razdoblju je čak 575 kn, raspodijeljenih kao i kod privatnih korisnika na prvi, odnosno nekoliko ostalih računa dok se ne iskoristi ukupni iznos popusta", pišu u priopćenju iz HT-a.

Bez penala kod drugog opskrbljivača

Hrvatski telekom svoje korisnike neće vezati ugovornom obvezom s minimalnim trajanjem "da bi ostvario najbolje cijene", odnosno oni će "u bilo kojem trenutku bez penala može promijeniti opskrbljivača". IZ HT-a tvrde kako će kućanstva koja se prijave do kraja godina na prosječnom računu uštedjeti čak 26 posto "u odnosu na univerzalnu uslugu kod dominantnog opskrbljivača".

"U ukupnom iznosu taj popust iznosi 500 kuna prve godine, odnosno 200 kuna ili 11 posto svake sljedeće godine. Kod poslovnih korisnika uštede su još veće, te one iznose 30 posto prve godine, odnosno 22 posto svake sljedeće godine u odnosu na uslugu dominantnog opskrbljivača", tvrde iz HT-a.

- Ulaskom na tržište električne energije HT kroz širenje portfelja usluga dodatno ojačava poziciju jednog od ključnih pokretača razvoja hrvatskog gospodarstva. Na tržište opskrbe strujom odlučili smo se ući jer korisnicima možemo ponuditi stvarno dobru cijenu i uslugu. U uvjetima žestoke konkurentske utakmice ostali smo vodeći pružatelj telekomunikacijskih usluga zahvaljujući tome što slušamo i čujemo potrebe svojih korisnika i trudimo se na najbolji način odgovoriti na njih. Isti pristup, uvjeren sam, može HT dovesti i do pozicije vodećeg alternativnog opskrbljivača električnom energijom - kazao je predsjednik Uprave i glavni direktor T-HT-a.

HT na svojim internetskim stranicama potrošačima nudi podnošenje zahtjeva za prelazak kod njih, dok će cijeli proces "rješavanja papirologije" obaviti HT.

Ključne riječi

Komentara 2

TO
tonc
11:56 09.12.2013.

VL .......Molim odgovor Tko laže ili pokušava obmanuti? HEP ili VL? Neće naplaćivati fiksnu naknadu za opskrbu od 9,25 kn mj. Ili možda 135,44? "Uz to, smatraju da će im prednost pred drugima biti i činjenica da "jedini od svihi od svih opskrbljivača" neće naplaćivati "fiksnu naknadu za opskrbu električnom energijom, koja za kućanstva iznosi 9,25 kuna mjesečno, a za male i srednje poslovne korisnike 43,75 kuna (cijene su izražene s PDV-om)" Upravo danas sam dobio, (temeljem promjene distributera) uplatnice za fiksnu naknadu, za predstojeće obračunsko razdoblje po mjesecima, NE 9,25 kn, nego 135,44 kn mjesečno na ime i uz račun,..za pružanje usluga korištenja mreže od HEP-Operatora distribucijskog sustava d. o. o....što je ujedno polovica iznosa dosadašnjih rata koje sam imao ukupno sa pdv-om pri HEP-u. Po tom računu ispada da je distribucija cca 45% od ukupne cijene struje.

BR
brodludjaka
21:06 06.12.2013.

HT moze građanima prodavati samo maglu i lagati ih kao i svih ovih godina. Nisu sposobni poboljšati telefonske veze u Hrvatskoj a oni bi prodavali struju. Ako na par kilometara od Rovinja ne mozete dobiti telefonsku liniju, onda živite u nesposobnoj drzavi koja je na žalost dio Evropske Unije. U Evropi nema sigurno pretplatnika kojemu nije omogućena telefonsska linija. U Hrvatskoj i firmi kojoj predsjeda ovaj Mudrinić sve je moguće. Ne znam tko i zašto im je dao monopol na ono što su naši roditelji platiti i preplatili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije