Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
druga šansa

HŽ Infrastruktura raspisuje novi natječaj za gradnju pruge Dugo Selo – Križevci

18.03.2014., Zagreb - Gradonacelnik Milan Bandic obisao je u pratnji Darka Pericica, predsjednika Uprave HZ Infrastrukture gradiliste pruzne obnove dionice Zagreb Borongaj - Dugo Selo. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
26.06.2015.
u 23:00

Na prvi natječaj stigle su dvije ponude, no obje su odbijene, a procedura oko žalbi Državnoj komisiji završena je tek ovaj tjedan

HŽ Infrastruktura raspisat će sljedeći tjedan novi natječaj za rekonstrukciju postojećeg i gradnju drugog kolosijeka željezničke pruge Dugo Selo – Križevci. Procijenjena vrijednost posla je 1,25 milijardi kuna, a prvi je natječaj propao jer su u HŽ Infrastrukturi odbili obje ponude koje su stigle.

Ponuda austrijske tvrtke Swietelsky odbijena je zbog sukoba interesa, jer su Austrijanci na tom natječaju nastupili zajedno s tvrtkom kćeri HŽ Infrastrukture, Pružne građevine, a prema pravilima EU po kojima se mora provesti natječaj jer se predmenti radovi sufinanciraju iz fondova EU, to je nedopustivo. Ponuda španjolske tvrtke OHL odbijena je pak jer među ponuđenim stručnjacima za njih dvoje nisu imali dokaze o stručnosti. No iznos OHL-ove ponude je usto bio oko 330 milijuna kuna viši od procijenjene vrijednosti radova. Ponuda Swietelskog bila je u zadanim okvirima.

Obje su se tvrtke žalile Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM), koja je početkom lipnja odbacila žalbu Austrijanaca, a uvažila žalbu Španjolaca i poništila odluku o poništenju natječaja koju je HŽ Infrastruktura donijela nakon što je odbila obje pristigle ponude. No, u HŽ Infrastrukturi su i nakon te odluke DKOM-a opet donijeli odluku o poništenju natječaja, a na tu odluku žalio se samo Swietelsky. Sve do okončanja tog postupka HŽ Infrasturktura nije mogla raspisati novi natječaj za prugu Dugo Selo – Križevci. No 24. lipnja Austrijanci su DKOM obavijestili da odustaju od žalbe pa sad HŽ Infrastruktura nema više formalnih prepreka za raspisivanje novog natječaja.

>> Potpuno isti spor 72 radnika HŽ-a dobilo, a 1770 izgubilo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije