Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TRANSFORMACIJA POSLOVANJA'

HT otpušta 100 radnika, prosječna otpremnina 230 tisuća kuna

Hrvatski telekom
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/4
15.02.2017.
u 14:37

Otpremnine u HT-u su među najvećima u Hrvatskoj te su u prosjeku dva puta veće od zakonom propisanih, stoji u priopćenju.

Hrvatski telekom nastavlja s procesom 'transformacije svog poslovanja' zbog čega će 100 radnika biti otpušteno uz prosječnu otpremninu od oko 230 tisuća kuna bruto.

Ugovori o radu bit će otkazani do 31. ožujka, a riječ je o najmanjem broju radnika koji odlazi iz kompanije otkako je HT započeo s procesom transformacije

- Hrvatski Telekom u ovoj godini nastavlja s procesom transformacije svog poslovanja kako bi se očuvala operativna učinkovitost te osigurao potencijal za dugoročni, održivi rast. U okviru tog procesa utvrđen je višak od oko 100 radnika kojima kompanija iz poslovno uvjetovanih razloga do 31.3. 2017. namjerava otkazati ugovore o radu. Riječ je o najmanjem broju radnika koji odlazi iz kompanije otkako je HT započeo s procesom transformacije.

Procesu smanjenja broja radnika HT pristupa s punom socijalnom osjetljivošću i odgovornošću. Uz otpremninu zajamčenu Kolektivnim ugovorom, u HT-u je donesena odluka o dodatnim, stimulativnim otpremninama koje će se isplatiti radnicima, ovisno o godinama radnog staža u kompaniji. Također, za određene kategorije radnika osigurana je isplata i posebnog dodatka u iznosu od 6 radnikovih plaća.

Radnici koji napuštaju kompaniju dobivaju otpremnine koje u prosjeku iznose 230.000 kuna, što odgovara jedno i pol godišnjoj prosječnoj plaći u HT-u. Otpremnine u HT-u su među najvećima u Hrvatskoj te su u prosjeku dva puta veće od zakonom propisanih

Smanjenje broja radnika provodi se sukladno odredbama Zakona o radu i važećeg Kolektivnog ugovora. HT je kroz program „Podrška Plus“ radnicima osigurao kvalificirane stručnjake koji ih savjetuju pri lakšem snalaženju na tržištu rada i rješavanju njihovog radnog statusa. Također, HT radnicima koji odlaze iz kompanije subvencionira edukacije po izboru u iznosu do pet tisuća kuna - stoji u priopćenju HT-a.

>> Najveća akvizicija domaćeg telekoma dosad: HT od Mađara kupio Crnogorski Telekom za 123,5 milijuna eura

>> Hrvatski Telekom: U porastu svi financijski pokazatelji, povećani prihod i neto dobit

Komentara 1

Avatar Dr Evil
Dr Evil
07:49 23.02.2017.

Program bi se trebao zvati: "Otpremninom do burze"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije