Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HT, OT i H1

Hrvatski Telekom podnio zahtjev za produljenje privremenog upravljanja Optimom

HT
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/3
29.07.2016.
u 16:06

Ovakva sinergija društava omogućit će ispunjavanje obveza iz predstečajnih nagodbi prema vjerovnicima H1 i Optime

Hrvatski Telekom podnio je Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja zahtjev za produljenje privremenog upravljanja Optima Telekomom na razdoblje o dodatne tri godine.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja prethodno je odobrila koncentraciju HT-a i OT-a na ograničeno razdoblje od 4 godine, do 9. srpnja 2018. 

Naime, uprava Optime donijela je stratešku odluku o pripajanju H1 Telekoma Optimi, sa svrhom ostvarenja pozitivnih sinergija na relaciji društava te povećanje vrijednosti za sve postojeće i buduće dioničare.

Slijedom toga, Optima je Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja podnijela Prijavu o namjeri koncentracije.

U skladu s tim promijenjenim okolnostima HT je podnio zahtjev za produljenje privremenog upravljanja Optimom do 2021. godine.

Ovakva sinergija društava omogućit će ispunjavanje obveza iz predstečajnih nagodbi prema vjerovnicima H1 i Optime.

Financijska, organizacijska i pravna konsolidacija omogućit će kontinuitet poslovanja tih društava i ispunjavanje obveza prema korisnicima, radnicima i vjerovnicima.

>> Hrvatski Telekom: U porastu svi financijski pokazatelji, povećani prihod i neto dobit

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije