Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova usluga

Hrvatski Telekom i Deutsche Telekom pokreću Cloud VPN

telekom
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
02.03.2015.
u 17:12

Novi Cloud VPN je prva komercijalna usluga koju isporučuje PANNET – DT-ova paneuropska IP mreža s virtualiziranim mrežnim funkcijama usklađenim u različitim podatkovnim centrima

Hrvatski Telekom i Deutsche Telekom pokreću novu uslugu za mala i srednja poduzeća: Cloud VPN (virtualna privatna mreža) u Hrvatskoj, Mađarskoj i Slovačkoj.

Cloud VPN prva je komercijalna usluga HT-a kreirana za paneuropsku IP mrežu, gdje su mrežne funkcije virtualizirane u podatkovnim centrima. Usluga pruža jedinstvenu kombinaciju funkcionalnosti, jednostavnosti i automatizacije na području sigurne komunikacije poglavito za male i srednje poduzetnike

 - Digitalizacija segmenta malih i srednjih poduzeća ključna je za gospodarski razvoj diljem Europe. Virtualizacijom i uslugama u oblaku otvaraju se novi načini da se profesionalne IT usluge na jednostavan način učine lako dostupnima malim i srednjim poduzećima. S obzirom na neprekidno rastuću razinu sigurnosnih prijetnji, digitalizacija započinje sigurnim pristupom i zbog toga smo odlučili započeti pokretanje naše nove generacije IT usluga u oblaku s Cloud VPN-om, ističe Jens Hartmann, član Uprave i glavni operativni direktor za poslovne korisnike Hrvatskog Telekoma.

Cloud VPN kombinira sigurnu komunikaciju i dodatne zaštitne funkcije u oblaku s visokim stupnjem automatizacije u pružanju usluge i samostalnim upravljanjem. S ovim rješenjem korisnici mogu jednostavno i sigurno pristupiti svim podacima društva s bilo kojeg mjesta – iz podružnica ili iz udaljenih lokacija. 

Usluga Cloud VPN koristi se samposlužnim online portalom kako bi korisnicima omogućila jednostavan način da odaberu, pretplate se i aktiviraju usluge. Portfelj tih usluga uključuje različite šifrom zaštićene VPN-ove: branch, od mjesta do mjesta i udaljeni pristup, kao i vatrozid te mrežnu zaštitu. Usluga se nudi kao IT rješenje upravljano u oblaku na osnovi mjesečne pretplate.

Korisnici imaju pristup upravljačkoj ploči gdje mogu jednostavnim klikom miša pratiti status i provedbu usluga, kao i mijenjati značajke usluge: broj korisnika, propusnost, prometne prioritete po lokaciji i aplikaciji ili odabrati između predefiniranih razina web sigurnosti. Pružanje je usluge automatsko i odvija se u realnom vremenu iz podatkovnog centra Hrvatskog Telekoma.

Novi Cloud VPN je prva komercijalna usluga koju isporučuje PANNET – DT-ova paneuropska IP mreža s virtualiziranim mrežnim funkcijama usklađenim u različitim podatkovnim centrima.

Lansiranjem ove usluge Deutsche Telekom tako postaje prvi multinacionalni pružatelj telekomunikacijskih usluga koji upotrebljava sinergiju suradnje nacionalnih operatora.

Cloud VPN rješenje izgrađeno je na Ciscovim virtualnim sigurnosnim uređajima, u kombinaciji s DT-ovim OpenStack rješenjima.

Michael Ganser, Ciscov stariji potpredsjednik za Središnju Europu, kaže: „Kao što je pokazalo Godišnje izvješće Cisca o sigurnosti, napadi na računalnu zaštitu sada su puno vještiji, što zaštitu IT infrastrukture čini vrlo problematičnom za mala i srednja poduzeća. Cloud VPN usluga efikasno rješava ove sigurnosne zahtjeve, na troškovno učinkovit način.”

 >> Kako modernim IT tehnologijama povećati učinkovitost i poboljšati svoje poslovanje?

Ključne riječi

Komentara 2

JU
jurayy
18:41 02.03.2015.

ma daj koja bljuotina kao dvje firme daj me nemoj hahahaha

Avatar deziderij
deziderij
08:32 04.03.2015.

Hrvatski T-com i švapski. Koga to prave ludima ? Kako je krenulo hrvatsko će biti samo mudo labudovo - ako i to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije