Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Dida Boža'

Hrvatski džemovi i namazi dobili priznanje „Non-GMO Project verified“ u SAD-u

dida boza
Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
02.10.2014.
u 13:04

Na taj je način Hermes International dobio vrijedno i cijenjeno priznanje za američko tržište i potvrdio da u svojoj proizvodnji ne koristi genetski modificirane organizme

Američka neprofitna organizacija Non-GMO Project, posvećena promicanju i očuvanju hrane koja ne sadrži genetski modificirane organizme te obrazovanju potrošača, odobrila je korištenje oznake „Non-GMO Project verified“ tvrtki Hermes International za džemove i namaze pod nazivom Dalmatia, hrvatskim kupcima poznatim pod imenom Dida Boža. Na taj je način Hermes International dobio vrijedno i cijenjeno priznanje za američko tržište i potvrdio da u svojoj proizvodnji ne koristi genetski modificirane organizme.

 - Kao tvrtki koja veliku pažnju posvećuje poštivanju najviših standarda proizvodnje, ova je potvrda veliko priznanje našeg truda i nastojanja da kupcima pružimo samo vrhunsku kvalitetu proizvoda. Na velikom tržištu poput američkog, gdje je potrošačima na raspolaganju nezamislivo široka ponuda prehrambenih proizvoda, ovo nas priznanje izdvaja od drugih i omogućava nam da postanemo prvi izbor kupcima koji pažljivo biraju namirnice i žele znati što sadrži hrana koju svakodnevno konzumiraju“, istaknuo je Neb Chupin, vlasnik tvrtke Hermes International.

Organizacija Non-GMO Project jedina je u Sjevernoj Americi koja provodi neovisnu kontrolu namirnica proizvedenih u skladu sa strogim procedurama koje isključuju korištenje genetski modificiranih organizama. Proizvodi koji nose oznaku „Non-GMO Project verified“ redovito su testirani na sastojke koji potencijalno sadrže GMO, a proizvodni pogoni prolaze redovite kontrole i godišnje provjere kako bi se potvrdilo da ispunjavaju najviše moguće kriterije proizvodnje bez GMO-a.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
14:41 02.10.2014.

Sada će Milanović izjaviti da je ovo slučajno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije