Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh IT tvrtke Agrivi

Hrvatska pamet za globalno selo

Matija Žulj
Foto: PD
12.09.2014.
u 14:30

Tvrtka je jedini hrvatski kandidat za Svjetsko prvenstvo startupova u Južnoj Koreji i Creative Cup u Danskoj

Startup tvrtka Agrivi iz Kutine, najpoznatija po svojoj aplikaciji za upravljanja farmama, izabrana je kao jedini hrvatski kandidat za ovogodišnja globalna startup natjecanja World Startup Competition u J. Koreji i Creative Business Cup u Danskoj koja će se održati u studenom.

– Iznimno smo ponosni što ćemo sudjelovati na ovim prestižnim natjecanjima i drago nam je što će jedan poljoprivredni startup, kao što je Agrivi, predstavljati Hrvatsku. Imamo velika očekivanja, ali naravno da smo svjesni konkurencije koja će biti prisutna. Uvjereni smo u uspjeh našeg projekta i nadamo se kako će biti prepoznat i privući nove investitore i klijente – kazao je Matija Žulj, direktor IT tvrtke Agrivi.

Korist za milijardu ljudi

Njegov projekt upravljanja poljoprivrednom proizvodnjom koji farmerima pomaže osigurati produktivnost i profitabilnost proizvodnje doživio je veliku popularnost u Sjedinjenim Američkim Državama, a koristi se u 30 zemalja svijeta.

U Kutini procjenjuju da njihova aplikacija ima pozitivan efekt na gotovo milijardu ljudi koji konzumiraju hranu s farmi koje koriste njihov alat.

Agrivi je u međuvremenu otvorio ured u Londonu kako bi osigurao investiciju od 10 milijuna kuna potrebnu za međunarodnu ekspanziju i pozicioniranje na agri-tech tržištu vrijednom nekoliko milijardi eura.

Startup iz Kutine su prvotno podržali hrvatski privatni investitori, od kojih je većina iz Rijeke, tako da je tvrtka trenutačno u 100 posto hrvatskom vlasništvu.

– Daljnje potrebne investicije očekuju se dijelom od hrvatskih privatnih investitora i tvrtki koje prepoznaju izniman napredak i potencijal projekta te žele podržati njegov internacionalni razvoj, dok se veći dio investicije očekuje od vanjskih investicijskih fondova koji pokazuju znatan interes i s kojima su pregovori već u tijeku, a realizacija se očekuje u idućim mjesecima – objašnjava Žulj.

Ne odlaze iz Kutine

Iz Kutine najavljuju da će bez obzira na sve, uprava i razvojni centar ostati u Kutini, gdje Agrivi trenutačno zapošljava visokoobrazovane informatičare, agronome i ekonomiste, a čiji broj bi s realizacijom investicije trebao dodatno rasti.

Na vanjskim tržištima Agrivi će uskoro biti prisutan putem vlastitih lokalnih prodajnih ureda i distributera.

Pripreme za širenje na tržišta Engleske, Francuske, Italije, Poljske i Rusije već su u tijeku, a širenje je već započelo nedavno objavljenim partnerstvom s distributerom u Nigeriji.

>> Agrivi izabran kao hrvatski predstavnik za globalna startup natjecanja 

>> Tvrtka iza koje stoji Coca-Cola 
investirala u hrvatski startup

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije