Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dostava prtljage

Hrvati iz Irske pomamili se za 70% jeftinijim Eurosenderom

Eurosender
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/9
04.03.2016.
u 22:07

Startup Eurosender razvio je biznis iskoristivši činjenicu da je jednokratna dostava viška prtljage klasičnim putovima bezobrazno skupa

– Vraćao sam se sa studija iz Poljske u Ljubljanu i našao u prostoriji punoj prtljage. Tražio sam po internetu pogodnu dostavu, ali za nekoga tko tu uslugu treba jednokratno nije bilo adekvatnog rješenja. I rodila se ideja! – otkrio je Tim Potočnik, jedan od osnivača i direktor tvrtke Eurosender.

Popust na količinu

Na tržišta 27 europskih zemalja ušli su s uslugama dostave, čak 70 posto jeftinijim od klasičnih dostavnih kanala, a jučer se ovaj slovenski startup, koji je razvio poslovanje uz pomoć njemačkog akceleratora ProSiebenSat 1, predstavio hrvatskoj javnosti.

– Imamo mnogo pošiljaka pa nam je lakše ispregovarati cijenu s velikim dostavnim tvrtkama koje inače rade uglavnom s drugim poslovnim korisnicima i ne mogu trošiti vrijeme na individualne klijente – odgovorio je Potočnik na pitanje kako je moguće da dostava njihova paketa ili torbe do 20 kilograma stoji 29,99 eura, dok je uobičajena cijena dostave oko 150 eura za iste gabarite.

Naše im je tržište zanimljivo jer brojni hrvatski građani imaju rodbinu u europskim zemljama, ponajprije Njemačkoj, Austriji i Italiji, no iznenadio ih je broj upita iz Irske, u koju se u posljednje vrijeme iselilo jako puno naše radne snage. Ciljana skupina su im i male i srednje tvrtke koje su izvozno orijentirane jer pružaju usluge dostave i za njih po još povoljnijim cijenama nego za građane, a moguće je slati i palete.

Do tri dana za dostavu

U posljednje dvije godine, otkad su pokrenuli tvrtku, prodaja im kvartalno raste oko 40 posto.

– Imamo asistenciju i na hrvatskom jeziku, a dostava dolazi u roku od dva do tri radna dana iz cijele Europe. Preko velikih dostavnih službi rok je nešto kraći, dan ili dva, no cijena se za istu uslugu penje i na 2875 kuna u odnosu na naših 137 kuna – ističe Rok Jarc, menadžer Eurosendera za Hrvatsku. Bez obzira na to koja dostavna tvrtka preuzme uslugu, uvjeti su im jedinstveni, a ako se pojave problemi s prijevozom, reagiraju uime kupca. Preko svoje web-stranice dodjeljuju svakom kupcu dostavnu tvrtku kroz vrlo jednostavnu proceduru.

U Hrvatskoj im se registriralo već nekoliko stotina poduzeća koja svakodnevno koriste dostavne usluge, a najpopularnije dostavne rute su prema Njemačkoj, Irskoj i Belgiji. Njihovi su volumeni dostave maleni pa drukčije ne mogu ostvariti povoljne ugovore s dostavnim tvrtkama. Za pojedince je usluga uglavnom optimizirana do 50 kg, no prilagođavaju je i većim pošiljkama, kao i za tvrtke. Pošiljke su osigurane od gubitka na vrijednost od 200 eura, a dostava je organizirana i unutar zemlje.

>> Uskoro dostava na kućni prag dronovima-helikopterima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije