Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preuzimanje centra cvjetni

Supernova preuzela 40-60 milijuna eura Horvatinčićeva duga

Tomislav Horvatinčić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/4
24.01.2017.
u 08:00

Supernova u projekt ulazi temeljem dogovora o strateškom partnerstvu s Hoto grupom, vrijednost transakcije nije još poznata

Centar Cvjetni, projekt investitora Tomislava Horvatinčića u centru Zagreba, ulazi pod kišobran austrijske nekretninske grupacije Supernova. U Cvjetni Supernova ulazi temeljem dogovora o strateškom partnerstvu s Hoto grupom, potvrdio nam je Krešimir Horvatinčić, sin Tomislava Horvatinčića zadužen za marketing.

Premda se vrijednost transakcije ne otkriva, Supernova je preuzela, po procjeni između 40 i 60 milijuna eura duga, od nekadašnjeg Hypo Leasing Kroatien čiji je pravni nasljednik austrijska državna agencija HETA. “Društvo Hoto grupa u procesu restrukturiranja svog poslovanja uspostavilo je strateško partnerstvo sa Supernova grupacijom”, potvrdio nam je Horvatinčić. Dodao je da će uspostavom partnerstva sa Supernovom kao “renomiranom inozemnom poslovnom grupacijom u retail poslovanju, Hoto moći uspješno završiti cijeli proces restrukturiranja i osigurati sve pretpostavke uspješnog nastavka poslovanja na hrvatskom tržištu”.

Hoto grupa u prosincu je potvrdila da je u postupku restrukturiranja i da zasniva strateško partnerstvo s međunarodnim investitorom što uključuje kupoprodaju kompleksa Cvjetni i ulaganja u prenamjenu Hoto centra u Svetoj Nedelji u medicinsko-poslovni centar. Prema posljednjim financijskim izvješćima, Hoto grupa krajem 2015. imala je 666,2 milijuna kuna kratkoročnog, te 5,8 milijuna kuna dugoročnog duga, a brojke za 2016. još nisu dostupne.  Centar Cvjetni bi mogao dobiti novi vjetar u leđa. U nekretninskim krugovima može se čuti da je Supernova respektabilan igrač na tržištu nekretnina koji ima ‘know how’, ali i snagu da promijeni koncepciju posrnulom centru. Zaključenje deala u Supernovi zasad nisu komentirali.    

>>Tomislav Horvatinčić prodaje Centar Cvjetni

>>Otkrivamo u što će Horvatinčić uložiti novac od prodaje Centra Cvjetni

Komentara 3

Avatar R & I
R & I
08:54 24.01.2017.

Sramota da se covjeku koji je unistio nekoliko života poklanja medijska pažnja.

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
09:04 24.01.2017.

tko bu platil porez državi?

AN
antonelić
08:54 24.01.2017.

imade lijepu kravatu - croata kravata .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije