Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolektivni spor

HEP-ovci najavili: Štrajkat ćemo 1. srpnja!

HEP
Foto: Grgur Žućko/PIXSELL
03.06.2014.
u 14:48

Kao razloge za štrajk navode jednostrani prekid pregovora za novi Kolektivni ugovor od strane poslodavaca, uvjetovanje pregovora očitovanjem nelegitimnih nadležnih tijela, korekcija vrijednosti boda te umanjenje materijalnih prava radnika

Sindikati koji djeluju u HEP-u najavili su štrajk koji će se održati 1. srpnja stoga jer, kako ističu, nastoje zaštiti gospodarske i socijalne interesa svojih članova.

Kao razloge za štrajk navode jednostrani prekid pregovora za novi Kolektivni ugovor od strane poslodavaca, uvjetovanje pregovora očitovanjem nelegitimnih nadležnih tijela, korekcija vrijednosti boda te umanjenje materijalnih prava radnika.

Štrajk će se održati na području cijele Hrvatske, a započet će tek nakon okončanja postupka mirenja. Prema Zakonu o radu, u njemu neće sudjelovati radnici koji obavljaju proizvodno-održavajuće poslove ili nužne poslove.

- U cilju sprječavanja štetnih posljedica, HES i NSRHEP-a očekuju od poslodavaca HEP grupe žurno mirno rješenje kolektivnog radnog spora na temelju pravičnosti - navodi se u najavi štrajka koja je poslana i poslodavcima.

>>Kradljivci od HEP-a godišnje ukradu struje za 100 milijuna kuna

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije