Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vodeća žena u svijetu logistike

Heidi Senger-Weiss postala je članica Logističke dvorane slavnih

Gebrüder Weiss
Foto: PR FOTO
1/3
27.11.2015.
u 16:28

Članica Nadzornog odbora tvrtke Gebrüder Weiss primila je potvrdu o članstvu u Saveznom ministarstvu prometa SR Njemačke uz pljesak 150 počasnih gostiju.

25. studenog Heidi Senger-Weiss, članica Nadzornog odbora i dioničarka međunarodne prijevozničke i logističke tvrtke Gebrüder Weiss, postala je prva žena koja je ušla u logistički panteon. 150 počasnih gostiju iz svijeta politike, znanosti, industrije i medija prihvatilo je poziv Logističke dvorane slavnih na proslavu u čast uspješnih i inspirativnih poduzetnika u području logistike u povijesnoj Dvorani Ericha Klausenera u Ministarstvu prometa SR Njemačke u Berlinu. Stakleno-metalnu potvrdu o članstvu uručila je Dorothee Bär, parlamentarna državna tajnica u Ministarstvu prometa i digitalne infrastrukture te članica njemačkog parlamenta Bundestag.

Vodeća žena u svijetu logistike

Suprug Heidi Senger-Weiss, Paul Senger-Weiss, održao je dirljiv govor kako bi čestitao novoj članici Logističke dvorane slavnih. Opisao je svoju suprugu kao obiteljsku poduzetnicu u svakom smislu, odnosno kao osobu koja uvijek razmišlja u kontekstu više generacija i nikada ne reagira naglo na kvartalna financijska izvješća. Ispričao je i kako je preuzela poduzeće za regionalni teretni prijevoz pod vodstvom 15. generacije i kako je radila u timskom okruženju kako bi ga uspješno pretvorila u međunarodnu tvrtku. "Svojom stručnošću i predanošću moja je supruga unaprijedila poslovanje tvrtke Gebrüder Weiss, ali i cjelokupnog logističkog sektora, pri čemu je učvrstila njegov ključni položaj u društvu i industriji. Unatoč svojem uspjehu, uvijek je stajala s dvije noge čvrsto na zemlji i uvijek je bila svjesna zahtjeva svog drugog posla kao majke troje djece", naglasio je Senger-Weiss u svom govoru.

Zanimljiv program uključivao je i prigodne govore osoba iz privatnog i poslovnog života gđe Senger-Weiss, kao što su Klaus Hellmann, partner s pravom upravljanja iz tvrtke Hellmann Worldwide Logistics, i Wolfgang Niessner, direktor tvrtke Gebrüder Weiss. Heidi Senger-Weiss 19. je članica međunarodnog logističkog panteona. U rujnu ju je izabrao međunarodni stručni žiri od ukupno 31 kandidata iz sedam zemalja. Članovi Logističke dvorane slavnih uključuju poduzetnika i logističkog dobročinitelja Klausa-Michaela Kühnea, pionire ugovorne logistike Heinza Fiegea i Hugoa Fiegea, kao i dugogodišnjeg predsjednika Njemačkog udruženja za cestovni prijevoz, logistiku i odlaganje otpada (BGL) Hermanna Grewera.

Inicijativu ‚Logistička dvorana slavnih‘ podržava Savezno ministarstvo prometa SR Njemačke, kao i za taj sektor relevantna udruženja, mediji i tvrtke, među kojima su Luka Duisburg (duisport), logistički osiguravatelj Kravag, tvrtka Fahrzeugwerk Bernard Krone te pružatelj intralogističkih usluga Still.

Dodatne informacije na web-stranici: www.logisticshalloffame.net

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije