Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
do 5. rujna

HAKOM domaćin CEPT-ovog međunarodnog skupa u Zagrebu

HAKOM,CEPT
02.09.2014.
u 10:47

Sastanak je uvodnim govorom otvorio Domagoj Jurjević, zamjenik predsjednika Vijeća HAKOM-a koji je naglasio važnost rada ove trenutno najveće grupe Odbora za elektroničke komunikacije

U organizaciji Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti (HAKOM) Zagreb je domaćin skupa Europske konferencije poštanskih i telekomunikacijskih uprava (CEPT-a), koji se održava u hotelu Esplanade od 1. do 5. rujna. Skup predstavlja dva sastanka, sastanak projektnog  tima ECC PT1 i sastanak radne skupine CPG PTD (Conference  Preparatory  Group  PTD  ). 

Projektni tim ECC PT1 bavi se područjem IMT (International Mobile Telecommunications) tehnologija u smislu razvoja regulative za postojeće i nove generacije pokretnih komunikacija te radiofrekvencijskog planiranja, dok se radna skupina CPG PTD (Conference Preparatory Group PTD) bavi pripremom i usklađivanjem europskih stavova za predstojeću Svjetsku radiokomunikacijsku konferenciju 2015. godine u organizaciji Međunarodne telekomunikacijske unije (ITU). Najzanimljivije teme na ovom skupu odnose se na regulatorne okvire za ''drugu digitalnu dividendu“ (694-790 MHz) te dodatni spektar za širokopojasni pristup internetu.

Sastanak je uvodnim govorom otvorio Domagoj Jurjević, zamjenik predsjednika Vijeća HAKOM-a koji je naglasio važnost rada ove trenutno najveće grupe Odbora za elektroničke komunikacije, jer sudjeluje u oblikovanju budućnosti pokretnih radiokomunikacija u narednom razdoblju.

Skup u Zagrebu broji preko sto četrdeset predstavnika europskih regulatora, industrije i međunarodnih organizacija.

>>HAKOM upozorava: Jednokratna otplata mobilnog uređaja ne može biti nametnuta

>>HAKOM objavio posljednji krug javnog natječaja za dodjelu potpora

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije