Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VALAMAR

Grof Georg Eltz samo je jedan od malih dioničara

Dubrovnik
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
01.09.2014.
u 20:23

Oko 57 posto glasačkih dionica Valamar Riviere držat će oko 22.000 malih dioničara, kako privatnih tako i institucionalnih

Iako je Georg Eltz ime koje mnogima prvo padne na pamet kad se spomenu vlasnici Valamara, on nije većinski vlasnik kako mnogi pogrešno misle. Ta se pogreška potkrala i u članku Večernjeg lista pod nazivom “Preslagivanje na sceni: ovo su vladari hrvatskog turizma” od 28. kolovoza 2014. godine, u povodu kupnje Plave lagune iz Poreča umaškog Istraturista. Iz članka proizlazi, kako su upozorili iz Valamara, da je grof Eltz vlasnik Valamara, a on je samo jedan od malih dioničara. Tako će, poručuju, ostati i nakon ujedinjenja tvrtki grupacije Valamar.

– Po završetku pripajanja ujedinjena tvrtka poslovat će pod imenom Valamar Riviera. Oko 57 posto glasačkih dionica Valamar Riviere držat će oko 22.000 malih dioničara, kako privatnih tako i institucionalnih, i to većinom hrvatskih, uključujući i Georga Eltza. EPIC, Goldscheider & Wurmboeck M.B.H. zajedno s tvrtkom kćeri Scapus d.o.o. imat će oko 43 posto glasačkih dionica Valamar Riviere te samim time biti najveći pojedinačni dioničar. S obzirom na velik broj dioničara, dioničarsku strukturu te činjenicu da su i pripojena društva Valamar grupa i Valamar Adria holding tvrtke s velikim brojem malih dioničara, to je važno znati – ističe Deana Stipanović, voditeljica odnosa s javnošću Valamar Adria holdinga.

>> Grof Eltz uknjižio se na pola Vukovara, građani uznemireni!

>> Preslagivanje na sceni: Ovo su vladari hrvatskog turizma

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije